Budapest ajánló – a legjobb fitnesztermek, jógastúdiók és egy kis falmászás

sven-mieke-mscgmhuirdo-unsplash.jpg

A főváros számos edzőtermet kínál arra, hogy formában tartsuk magunkat és megőrizzük egészségünket. Jobbnál jobb termek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy kikapcsolódjunk, feltöltődjünk és kihozzuk testünkből a maximumot. Ha pedig a mozgás bensőségesebb formájára vágyunk, jógastúdiók garmadája vár bennünket.

Borítókép: unsplash

4% Fitness Kelle Fanni

fmi_7511-min.jpg

A Ráday utcában található 4% Fitness nagy népszerűségnek örvend, különösen a fiatalok körében. Elhelyezkedése sok hallgatónak kedvez, hiszen számos egyetem található környékén, így könnyen megközelíthető az órák előtt vagy után. A hely  sok, jól felszerelt szekcióval rendelkezik. Az utóbbi időben rengeteget fejlődött, ennek köszönhetően létrejött egy úgynevezett Onlygirls részleg is, ahol kizárólag nők edzhetnek.  A diákok időkorlátos, kedvezményes bérletet vásárolhatnak, amellyel hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 15:00 óráig vagy 20:00 óra után léphetnek be. A terem hétfőtől péntekig 6:30 és 22:30 óra között, szombaton és vasárnap pedig 8:00 és 22:00 óra között várja vendégeit. A terem egyik különlegessége, hogy a 0-24-es szekció, amely közvetlenül a 4% mellett található.

Scitec Gold Fitness Club Kelle Fanni

10626336_568916023220551_1367862126501613701_o.jpgForrás: Facebook

Bátran kijelenthetjük, hogy a Scitec Gold Fitness Club hazánk egyik legfelszereltebb edzőterme. A kondigépek az amerikai gépparkok legjavából lettek összeválogatva, hogy a legmagasabb szintre emeljék a vendégek edzését. A terem mögött olyan sikeres testépítők állnak, mint Toldi Zsuzsanna (IFBB Pro) vagy Kathi Béla (többszörös abszolút bajnok, Arnold's Classic 2. helyezett). Ami berendezését és stílusát illeti, egy kifejezetten letisztult és modern kondiról beszélhetünk. Az egész Scitec Gold szinte egy nagy teremből áll, amely az amerikai edzőtermek hangulatát idézi. A hozzá tartozó szaunát bármelyik vendég ingyenesen igénybe veheti. A bérletek ára a drágább kategóriába tartozik, amelyet a valóban magas színvonal és a folyamatosan tisztán tartott környezet indokol. A klub 0-24-es nyitvatartással üzemel.

Hungarian Mecca Gym Kelle Fanni

dsc00015.jpgForrás: www.meccagym.hu

A világhírű Venice-i Gold’s Gymet hívták először becenevén Mekkának, mivel a 70-es évek aranykorában minden testépítő ott edzett, aki később bajnokká vált. Azonban a termek vendégköre átalakult az idők során, így ma már a profi testépítőktől az amatőrökig mindenki együtt edz. Ez ihlette a Hungarian Mecca Gym-et, amely Kathi Bélának köszönhetően valósult meg. A terem a legsokoldalúbb gépek széles kínálatát vonultatja fel. A Meccában street workout edzéseken is részt vehetnek az érdeklődők. A konditerem ingyenes parkolóval is rendelkezik, amely kizárólag a vendégkör számára lett kialakítva. Az árak a drágább kategóriába tartoznak. A hely hétfőtől péntekig 6:00 órától 22:00 óráig, szombaton és vasárnap pedig 8:00 órától 20:00 óráig várja az edzeni vágyókat.

John Reed Fitness Kelle Fanni

zh_imperial54_johnreed_008.jpgForrás: johnreed.fitness.hu

A Hungarian John Reed Fitness egy rendkívül innovatív és egyedi európai teremhálózat része. Magyarországon Budapesten található a Váci úton. A teremben az edzés mellett, a zene és a különleges dizájn is meghatározó. A kondi hatalmas felületeket és live órákat biztosít annak érdekében, hogy a vendégek kihozzák magukból a maximumot. A teremben alkalmanként a hangulatot DJ-k fokozzák. A berendezés  egyedi, a világ minden tájáról származik.  Ázsia keveredik a street arttal és az indusztriális dizájnnal. Az első ingyenes próbaedzés 7:00 és 23-00 óra között vehető igénybe. Érdemes szerződést kötni és egész éves bérletet váltani a terembe, mivel sokkal kedvezményesebben válthatjuk ki bérletünket. A John Reed Fitness 0-24-ben várja vendégeit.

NR1 Fitness - Sie Réka

gym-kalvin.jpgForrás: nr1fitness.hu

Az NR1 Fitness egy bérlet áráért négy helyszínen is várja a mozogni vágyókat a nap bármely pontján. Mindegyik terem modern gépekkel és eszközökkel van felszerelve, amelyek logikus elrendezésének köszönhetően könnyen összeállíthatjuk saját edzésünket. A futógépeken a manuális beállítás mellett váltakozó sebességgel és emelkedővel ellátott programokat is ki lehet választani, ha próbára szeretnénk tenni állóképességünket. Az óbudai teremben csoportos órákon is részt vehetnek az érdeklődők, így például jógával vagy Fit Dance-el dobhatják fel a heti edzéstervüket. A bérletet a kényelem kedvéért online lehet megvásárolni, így nyugodtan megfontolhatjuk, melyik éri meg leginkább számunkra. Diákoknak lehetőségük van éves tagságot is váltani, amely mindössze havi 7499 forintba kerül. Érdemes különleges alkalmakkor, ünnepekkor rápillantani a weboldalukra, hiszen gyakran 20-25% kedvezménnyel ajándékozzák meg a szemfüleseket.

Sugar Fitness - Sie Réka

sugarfitness2.jpgForrás: sugarfitness.hu

A Sugár Fitness az Örs vezér téri Sugár Üzletközpontban található. A fitness teremben modern géppark biztosítja a hatásos edzést, amely után szauna nyújt megpihenési lehetőséget. A büfében különféle sportitalok és fehérjeszeletek is rendelkezésre állnak. A megszokott erősítés és kardió mellett számos csoportos edzés nyújt lehetőséget új mozgásformák kipróbálására. A több mint 40 opció között van például zumba, spinning, TRX, cross training, de még gerinctorna és senior torna is, így mindenki találhat képességeinek és céljainak megfelelőt. A weboldalon minden óráról és oktatóról részletesen tájékozódhatunk és időpontot is könnyedén foglalhatunk. Ezek a csoportos órák nem csak megmozgatnak, de izgalmas közösségi élményként is szolgálnak. A MyCorvinus appal pedig a Sugár Fitness minden szolgáltatását 20% kedvezménnyel vehetjük igénybe.

Aerial Yoga Budapest - Olay Hanna

kep_2_6.pngForrás: aerialyogahungary.hu

Az aeral yoga, vagy légjóga egy különleges, egyre népszerűbbé váló formája az amúgy is sok alváltozattal rendelkező keleti mozgáskultúrának. Az Aerial Yoga Hungary studiója két központtal rendelkezik Budapesten, ezek egyike a belvárosban, a Dohány utcában található, a másik pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton, Terézvárosban. Az átalakított lakásstúdiókban egész héten, naponta több órát is tartanak a jógaoktató lányok, akik a recepciósokkal együtt mindannyian nagyon mosolygósak, kedvesek és nyitottak az új arcokra, függetlenül attól, hogy már gyakorlottak ebben a típúsú sportban, vagy esetleg az első órájukon járnak. A légjóga órák alapvetően a hammock nevű anyag segítségével zajlanak, amelyen különböző jógagyakorlatok végzésével mozgathatjuk át a legkülönbözőbb testrészeinket. Ezeken az órákon kívül részt vehetünk jógakerékkel foglalkozó órákon is, melyek földhözragadtabb hangulatban telnek, de a légtorna és silk különböző formájáiig izgalmasabb, nagyobb kihívást jelentő formákban is gondolkozhatunk.

YogaYogi Budapest - Olay Hanna

kep_3_2.pngForrás: yogayogi.hu

A YogaYoga studió Budapest belvárosából költözött nemrégen Budára, a Margit körútra, minden más azonban változatlan: Viki, a studió alapítója és oktatója ugyanolyan lelkesedéssel és nyitottsággal várja a jógázni vágyókat kortól, nemtől és korábbi gyakorlattól függetlenül. Habár csak bérlet váltásával tudunk részt venni az órákon, ami valamilyen szinten ugyan röghöz köt, fontos megemlíteni, hogy Viki online és élő jógaórákat is tart, videókkal segíti a gyakorlást, valamint egyéni, személyreszabott órákat, programokat is összeállít, továbbá különböző workshopokkal szíinesíti a kínálatot. Nem csak abban kapunk segítséget, hogy hogyan építsünk be néhány gyakorlatot akár az íróasztal melletti rutinba, de fiatal lányoknak is külön csoportban vannak elérhető órák, az alkalmak pedig különös figyelmet fordítanak a jóga lelki oldalára is: kiemelt hangsúlyt kap a mindfulness és a lelki jelenlét kérdése.

AUM Yoga Budapest - Olay Hanna

kep_8.pngForrás: pest.aumjoga.hu

Az AUM jógastudió szintén a belvárosban található, gyakorlótermeik az Astoria átalakított lakásstudiójában vannak. Az AUM egyik különlegessége egyértelműen a széles órakínálata: részt vehetünk a klasszikus Astanga jógától kezdve a baba-mama, a kismama, a gerinc hatha vagy a női jógán, de ezek mellett látogatható pilates is, vagy kifejezetten jógakerékre, esetleg meditációra szakosodó alkalmak. Ezen a helyen is tartanak különböző workshopokat, és extra programokat olyan témákban mint például az önismeret és önmagunknak való megfelelés, amelyeik izgalmas, új élményeket nyújthatnak. Emellett különböző képzésekre is szakosodtak vannak szakosodva: meditációs, masszőr és jógaoktatóképzéseket is tartanak, amelyekkel kapcsolatban az aktualitások a honlapjukon megtekinthetőkek meg.

Spider Club - Olay Hanna

kep_1_6.pngForrás: spiderclub.hu

A Spider Club Budapest egyik legnépszerűbb falmászóhelye, mostanra pedig már több központtal is rendelkeznek: nem csak Óbudán, de Budaörsön is kiengedhetjük a fáradt gőzt, hogyha némi kalandra vágyunk egy falmászás keretében. A Spiderben alapvetően a klasszikus, hobbi falmászásra jellemző párosan mászható falak találhatóak, ahol az egyik végig a földről biztosítja párját. Viszont több olyan fal is van, amelyek kevésbé magasak, és alatta vastag matraccal vannak kipárnázva, ígyamelyet biztosítás nélkül is meg lehet hódítani.: Aa falmászó versenyeken alapvetően a sport ezen alfaját űzik, ami lényegesen adrenalindúsabb, és a kisebb magasság, illetve a matracok miatt nem is veszélyesebb. Szeretettel várják a kezdőket is, akiknek mindent készséggel megmutatnak, de a gyakorlottabbak is találnak maguknak kihívást a nagy területű csarnokokban.

süti beállítások módosítása