Corvinus diplomával itthon és külföldön

lucas-george-wendt-iym2pcy0f8c-unsplash.jpg

Színes, nemzetközi közegben szeretnéd tölteni mindennapjaid? A későbbiekben akár külföldön is kipróbálnád magad? Ez esetben a Corvinus a tökéletes választás számodra. Nemzetközi színvonalú oktatás, külföldi részképzések és világszerte elismert diploma vár rád.

Írta: Sie Réka; borítókép: Unsplash

Angol nyelvű szakok

A Corvinus kínálatában megtalálható tizenkét alapszakos képzésből nyolc, a húsz mesterszakos képzésből tizennégy angol nyelven is elvégezhető. Ezeken a képzéseken részt vehetsz nemzetközi diákokkal közös órákon, és számos külföldi tanár kurzusát is felveheted. Közel ezernégyszáz nemzetközi hallgatóval tanulhatsz együtt, akik nyolcvanhat különböző országból érkeztek. A szakmai tudás elsajátítása mellett első kézből tapasztalhatod meg a kulturális sokszínűséget, és megtanulhatsz csapatban dolgozni különböző nemzetiségű szaktársaiddal. Továbbá tökéletesítheted az angol nyelv szakmai használatát, így ha később külföldre, vagy akár egy nemzetközi céghez sodor az élet, a kommunikáció terén is magabiztosabb leszel. Mindezért pedig idegennyelvi hozzájárulási díjat sem kell fizetned, hiszen a tandíj, valamint a Corvinus Ösztöndíj fedezi ennek a költségeit.

Nemzetközileg elismert diploma

A Corvinuson szerzett diplomának nem csak itthon, de külföldön is nagy presztízse van. Az intézmény nemzetközi akkreditációi, az AMBA és az AACSB, a külföldi munkáltatók számára is egyértelművé teszik a Corvinuson folyó oktatás magas színvonalát. Az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment alapszak, illetve az Executive MBA program és közgazdálkodás és közpolitika mesterszak külön képzési-akkreditációt is kapott. Az egyetem továbbá neves nemzetközi rangsorokban is jó eredményeket ér el. A Financial Times például a világ legjobb száz üzleti képzése között listázta 2022-ben, ami tovább erősíti a Corvinus nemzetközi hírnevét.

CEMS

A Corvinus nemzetközi kapcsolati hálóval is rendelkezik. Magyarországon egyedüliként tagja a CEMS szervezetnek. A Community of European Management Schools egy nemzetközi együttműködés a világ vezető üzleti iskolái, multinacionális vállalatai és civil szervezetei között. A CEMS Master’s in International Management (MIM) a világ egyik vezető üzleti mesterprogramja. Többek között egy izgalmas, külföldi partneregyetemen töltött félévet, szakmai gyakornoki lehetőségeket és nemzetközi alumni mentor programot foglal magába. Jó hír, hogy ha felvételt nyersz az angol nyelvű vezetés és szervezés mesterszakra, akkor automatikusan a program résztvevőjévé válsz.

Erasmus+ és bilaterális program

Az Erasmus+ program az Európai Unió egyik legjelentősebb vívmánya, és egyben tökéletes lehetőség arra, hogy egy külföldi félévvel színesítsd az egyetemi éveid. A Corvinus jelenleg mintegy kettőszázötven partnerintézettel rendelkezik és összesen kettőszáznyolcvanegy megpályázható hely közül válogathatnak a jelentkezők. A bilaterális programnak köszönhetően ebbe nem csak európai országok tartoznak: az USA-ba, Brazíliába vagy akár Japánba is kiutazhatsz. A 2022/23-as tanévben összesen négyszázkilencvenhat hallgató él a nemzetközi részképzés lehetőségével, ezt pedig négyszázhuszonegyen az Erasmus+ program keretében valósítják meg. Az idei év legnépszerűbb országai Franciaország, Hollandia és Németország voltak, amelyeket Olaszország és Portugália követett. A résztvevők általában rengeteg élménnyel és új tapasztalattal térnek haza és egyetemi éveik legjobb féléveként emlékeznek vissza a külföldön eltöltött pár hónapra. Egy ilyen lehetőséget kár kihagyni.

Kettősdiploma-programok

Ha nem elégedsz meg egy egyszerűbb részképzéssel, arra is lehetőséged van, hogy a Corvinusos képzéssel párhuzamosan egy másik, külföldi egyetemről is diplomát szerezz. Így akár egy teljes tanévet is eltölthetsz a partneregyetem országában. Tapasztalatok mellett pedig két diplomával is gazdagodhatsz, jelentősen kevesebb idő alatt, mintha külön végeznéd el a két képzést. Ha az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment szakról jelentkezel kettős diploma programra, a 4. és 5. félévedet Franciaország legnagyobb független üzleti iskolájában, a Kedge Business School-ban töltheted. Alkalmazott közgazdaságtan hallgatóként pedig Bamberg gyönyörű városában, Németországban tölthetsz el egy évet. A mesterképzéseken további kilenc szak kínálja fel a második diploma lehetőségét.

A Corvinus hallgatójaként tehát számos nemzetközi program várja az embert, a lehetőségek tárházában pedig bárki megtalálhatja a saját céljainak megfelelő opciót. Egy pedig biztos: a Corvinuson diplomázott hallgatók a világon bárhol megállják helyüket.

süti beállítások módosítása