Budapest ajánló – "Vinnélek, vinnélek" avagy ezeket a randihelyeket válaszd Valentin-napra

alexander-grey-jv_od5cuvfw-unsplash.jpg

Úgy érzed, hogy kifogytál az ötletekből, hogy mit csinálj Valentin napon, vagy épp elvesztél a túl sok lehetőség között? Segítünk! Az exkluzív minigolftól kezdve a jégkorizáson, az akril festménykészítésen, a retro görkorizáson át a szabadulószobáig mindenféle program közül válogathatsz, akár egyedül mennél, akár nem.

Borítókép: Canva

Irgalmasok Veli Bej Fürdője – Kelle Fanni

Ha egy nyugodt, relaxáló élményt szeretnénk adni szerelmünknek, akkor az Irgalmasok Veli Bej Fürdője kitűnő választásnak bizonyul, amelyet a főváros legszebb törökfürdőjének tartanak. A felújított történelmi helyen találhatunk a különböző hőmérsékletű medencéken kívül wellness részleget jakuzzival, gőzkamrával, finn- és infraszaunával, masszázszuhanyokkkal, hydroxeur- és tangentorkáddal, Kneipp-sétálóval, úszómedencével, valamint kérhetünk masszázs szolgáltatást is. A komplexum 80 fő befogadására képes, így a hangulat kifejezetten családias. Hétfőtől péntekig 15:00 és 21:00 óra között, szombaton és vasárnap pedig 6:00 óra és 12:00 óra között, valamint 15:00 órától 21:00 óráig várják a vendégeket.

206677_177701275614988_528008_n.jpgForrás: 2.kerulet.ittlakunk.hu

Sisi szívügyei – Kelle Fanni

A romantikus séta mindig tökéletes választás a közös időtöltéshez. Mit szólnátok egy különleges Valentin-napi sétához a Várkert Bazárban? A Sisi szívügyei elnevezésű programon betekintést nyerhetünk a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe és rejtett lépcsőházába, hogy feltárjuk Erzsébet királyné féltett titkait. Megtudhatjuk, hogy Sisi milyen gyermek, feleség és barátnő volt. Az idő múlásával egyre jobban magyarosodó és szabadságra vágyó királyné vajon hogyan viselte gyermekei elvesztését, milyen volt házassága Ferenc Józseffel? Valóban fontosak voltak számára a magyarok? Milyen szerepet játszott a királynő életében Andrássy Gyula? A sétán mindezen kérdésekre választ kaphattok. Az egyórás programon a párok február 12-én, 18-án, 19-én, 25-én és 26-án vehetnek részt, egyes napokon két időpontban is indul a szervezett séta.

sisi-szivugyei-valentin-napi-seta-a-varkert-bazarban-original-204788.jpgForrás: jegy.hu

Indoor Valentin napi party – Kelle Fanni

Az INDOOR Valentin nap alkalmából fergeteges golfozással készül a pároknak, amely Budapest egyik legexkluzívabb minigolf centrumának tekinthető. Az UV-fényes játékon három különböző világba (dzsungel, világegyetem, horror szoba) csöppenhetnek bele a párok, az élményt pedig élőzene fokozza, ahol romantikus slágerek szólalnak majd fel. Az eseményen fotózkodhatunk Cupido-val, valamint egyedi UV-installációval. A szervezők UV-sötétben foszforeszkáló koktélokkal, UV-arcfestékkel és páros challenge játékokkal várják az érdeklődőket. A programhoz Valentin-napi menü is jár, amely frissen készült paninit, francia hot-dogot vagy nachos tálat, UV szív sütit, valamint 1 pohár pezsgőt tartalmaz. A program február 14-én este 18:00 órakor kezdődik, amelyre a korlátozott számú jegyeket kizárólag online lehet megvásárolni. A belépők 4 óra játékra jogosítanak fel.

indoor-valentin-napi-party-original-205373.jpgForrás: jegy.hu

CorvinICE –  Kalánová Barbara

Tedd a csillagos ég alatti korizással felejthetetlenné a Valentin napot és hozd el kedvesed a CorvinICE-ra! Február 14-én  kellemes zenére mozoghattok a jégen egy pohárka forralt bor vagy más melengető ital társaságában. Az Etele Téren fekvő jégpályán csodálatos estét tölthetsz el kedveseddel. Érdemes kihasználni a friss levegőt az aktív pihenésre az utolsó téli hónapban. A pályára 20:30-tól kísérheted fel a párodat, s egészen 22:30-ig élvezhetitek egymás társaságát. A tökéletes programot ráadásul egyetemista-barát áron hozhatod össze a Corvinus Hallgatói Önkormányzat szervezésének köszönhetően. A helyszínen több meglepetés is várja a szórakozni vágyó párokat.

corvin_ice_forras_httpswww_facebook_comcorvinus_hallgatoi_onkormanyzat.jpgForrás: Facebook 

Közös élményfőzés – Kalánová Barbara

A közös étkezés mindig remek lehetőség arra, hogy időt töltsenek egymás társaságában a párok. Pláne, ha a finomságokat együtt készítik el. Lepd meg párodat a szerelmesek napján és vidd el egy közös élményfőzésre a Casa Pomo d'oro-ba! A Cheftől, Herbai Ramónától minden segítséget megkaptok az ételek megfelelő megalkotásához. A menü tartalmaz Grillezett Szent Jakab kagylót csipkebogyó lekvárrral és gránátalmával, paradicsomos húsgombócot bazsalikommal,  páros tiramisut, amely a Fülledt vágy a pohárban nevet kapta. A fogásokat egy tányérból fogyaszthatjátok el a végtelen romantika fényében. A vacsora közben játékkal is készülnek a szervezők. A nyertes páros jutalma egy üveg Magnum Prosecco, amivel koccinthattok is a felejthetetlen élményre.

elmenyfozes.jpgForrás: casapomodoro.com

LOVE.HU  Kalánová Barbara

Valentin-napon egy szerelmes vígjáték csak jó választás lehet. Ha kifogytál az ötletekből, ülj be a pároddal a LOVE.HU című alőadásra a Fórum Színházba és kövessetek végig kézen fogva egy romantikus történetet. A sztori azzal kezdődik, hogy egy internetes oldalon ismerkedik meg egy középkorú férfi és egy fiatal lány. Az ismerkedés jó irányban halad online, de mi történik az élő találkozásnál? Hogyan lehet közös múltja két látszólagos idegennek és vajon egymásnak szánta őket a sors vagy más utat választ nekik? A Fórum Színház új szereposztású bemutatójában két kiváló színész talál egymásra. A Lengyel Ferenc rendezésében készült magyar vígjáték főszerepében Kiss Anna Laura és Németh Kristóf.

323221082_886926632762766_8592124049626318305_n.jpg

Forrás: forumszinhaz.hu

VELEM FESS  Kalánová Barbara

Maradandó élményben lehet részetek, ha Vanentin-napra a VELEM FESS programját választjátok. Az alkotóműhelyben akril festékkel készíthettek el közösen egy olyan fesményt, ami a szerelmeteket szimbolizálja. A színekben gazdag 40 x 50 cm méretű kép igazán egyedi ajándék egymás számára. Nem számít, ha nem próbálkoztatok még a festészettel, a szervezők minden alapanyagot biztosítanak és maximális figyelmet fordítanak rátok a foglalkozáson. Minden kreativitásotokat kiélhetitek a három órás festésen, közben pedig üdítőt fogyaszthattok és rágcsálnivalót majszolhattok pihenésként. Délelőtti, és délutáni időpontokra is tudtok jelentkezni február 14-én.

324715125_1280142142847435_1675320226132368140_n.jpgForrás: velemfess.hu

Kopaszi-gát – Olay Hanna

A Kopaszi-gát a főváros közkedvelt randihelyszíne, hiszen tökéletes környék, ha egy sétára vágyunk a napfényes téli délelőttökön, vagy a kivilágított estében romantikáznánk. Az újbuda közelében elhelyezkedő kis sziget számos programlehetőséget kínál, kezdve a Dürer Kert színes zenei felhozatalától – amely a Velntin-napi hétvégén is számos szórakoztató programot tűzött ki – a változatos kínálatú étterrmekig, kávézókig, ki- és beülős helyekig. A Kopaszi-gáton nyitotta meg második létesítményét a Café Ponyvaregény is, mely addig is működik, ameddig a Móricz Zsigmond körtérhez közeli, Bercsényi utcai kávézó zárva tart. A forralt bortól kezdve különböző teakülönlegességig számos lehetőség közül válogathatunk, hiszen mi lehetne Valentin-napibb, mint egy forralt borozós séta az esküvőknek is otthont adó helyszínen?

budapest-kopaszi-gat-duna-part-csodalatosmagyarorszag.jpgForrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Valentinder ÁlarcosBál – Olay Hanna

A Pi Slam csapata régóta szervez különböző Slam Poetry eseményeket, legyen szó versenyekről vagy fellépésekről, esetleg tematikus estekről. Ez utóbbi kategóriába sorolható a február 14-i, Valentin-napi kiadás is, mivel nem csak slam poetry versenyről, de jelmezversenyről és párkeresésről is gondoskodnak a szervezők, akik évek óta szívükön viselik, hogy senki ne legyen magányos az év legromantikusabb napján, ezért minden február 14-re készülnek valamilyen eseménnyel. Ezen az alkalmon a támogatói jegyet váltók nem csak a szerelem tematikájába illő írásokat hallgathatják meg Budán, a MANYI kulturális műhelyben, de ugyanúgy megkapják a lehetőséget a beöltözési versenyben való részvételre, vagy a Tinder logikájára épülő társkeresés keretében a balra- és jobbrahúzás, szuperlájkok illetve prémium diszlájkok segítségével történő ismerkedésre. A helyben egymásra találó párokat pedig kifejezetten nekik szóló ital akcióval várják.

kep_4.jpegForrás: Facebook

Hiperkarma Valentin-napi koncert – Olay Hanna

Február 14-én és 15-én az A38 Hajón tart a halloweeni, a karácsonyi és a szilveszteri után dupla valentin-napi koncertet a magyar underground zenei szféra egyik legnépszerűbb zenekara, a Hiperkarma. A koncerten előzenekar fellépése helyett a frontemberrel, Bérczesi Robival készít portrébeszélgetést Péterfy Bori, a műfajban szintén meghatározó, Péterfy Bori and the Love Band énekesnője. További meglepetésekkel is készülnek: BioRoBoT feldolgozást, két új számot, az Óvni Foglak és a Get Close címűt, valamint újonnan összeállt kollaborációk munkáit fogják bemutatni a közönségnek első ízben Budapest egyik kedvenc koncerthelyszínén, ahol kifejezetten nem csak szerelmeseket, hanem bulizni vágyókat is szeretettel várnak.

kep_jpeg_7.jpgForrás: Facebook

Valentin-napi Rollerskate az Akváriumban - Olay Hanna

A retrónál kevés a divatosabb téma napjainkban, így nem meglepő, hogy Valnatin-napon is találunk lehetőséget a hangulat átélésére. Az Akvárium klub február 14-én este 7 órától igazi ‘80-as évekbeli görkorcsolyapályává változik, ahol mindenki felhúzhatja a legsikkesebb kétsoros korcsolyacipőjét – vagy ha véletlenül hiányozna ez a darab a gardróbból, akkor bérelhet is magának. Függetlenül tudásszinttől és korosztálytól Stephany Boateng, aka Ska_phy mindenkit szeretettel vár az oktatásán, így a program azoknak is jó lehetőség akik először állnak kerekeken, de azoknak is, akik már otthonosabban mozognak ebben a fajta mozgáskultúrában. Hasonlóan más programokhoz ez az esemény is egyaránt szól ünnepelni vágyó szerelmeseknek és olyanoknak is, akiket kevésbé hoz lázba a Bálint-nap, így a szervezők mindenkit várnak szeretettel, aki gurulna egy jót a parketten.

kep_1_2.jpegForrás: Facebook

Csodák Palotája – Dobos Eszter

Február 14-én izzani fog a levegő a Csodák Palotájában, ahol három randicsomag közül választhatnak az érdeklődők. Mindhárom csomagban benne vannak a következő programok: a pénztárnál igényelhető térkép iránymutatásával végigjárhatjátok az interaktív játékokkal színesített Randi-útvonalat, és megduplázhatjátok a kémiát is, amelyet közös laborkísérlet során hasznosíthattok. A nap során 4 különböző időpontban tekinthetitek meg a látványos kísérleteket bemutató Öveges színpadi előadást, 18:00 órakor pedig Forró hangulatban címmel tüzes science show veszi kezdetét. A Születés világa nevű kiállítás remek beszélgetésindítóként is működhet bizonyos témák kapcsán. Emellett szabadulószoba vagy különleges moziélmény, illetve a 3. csomag keretében egyszerre mindkettő segít még izgalmasabbá varázsolni ezt a napot. Körmozi, 5D és 9D vetítések közül választhattok, ahol már nemcsak a hangokra és a látványra kell figyelnetek, hanem ködbe vagy füstbe burkolva még a hőmérséklet változását is érzékelhetitek. A Csodák Palotája 4 kihívást jelentő, különböző tudományterületet bemutató szabadulószobát kínál: A mérnök szobájából, a Vészhelyzetből, a Világjáróból és A megújuló városból is kitaktikázhatjátok magatokat.

csopa_hu.jpgForrás: csopa.hu

Valentin-nap a Gödöllői Királyi Kastélyban – Dobos Eszter

Hercegek, hercegnők, kastély, és szerelem – egy valóra vált tündérmesében érezheted magad Valentin-nap alkalmából a Gödöllői Királyi Kastélyban. A parkban február 11. és 19. között Valentin-napi szívvadászattal várják a szerelmeseket. Minden szív egy történetet mesél el.  Megtalálásukat nem nehezítik sárkányok, boszorkányok vagy próbák; csak egy olyan varázslatos, sokoldalú eszközre van hozzá szükség, amely enyhíti a toronyban töltött idő magányát, megkönnyíti a báli ruhák, varázseszközök beszerzését, és egyszerűbbé teszi a tündérkeresztanyával való kapcsolattartást is – szóval ne hagyjátok otthon a mobilnettel rendelkező okostelefonotokat. A program ingyenes, regisztrációmentes. A helyszínen szerelemlakat elhelyezésére is lesz lehetőség, és előzetes időpontfoglalás után a „korszakokon átívelő Valentin-napi Nosztalgiafotó” segíthet megőrizni egy pillanatot ebből a napból.

godolloi_kiralyi_kastely_az_esemeny_facebook_oldala.jpgForrás: Facebook 

Exit The Room – Dobos Eszter

A VALENTIN kód használatával 20%-kal olcsóbban foglalhattok szobát az Exit The Room szabadulószobáiba. Az együttműködést, hatékony kommunikációt, gyorsaságot, kreativitást és figyelmet igénylő játék a párkapcsolatokra is pozitív hatással lehet, amellett, hogy egy izgalmas, a sokféle szobának köszönhetően bármikor megismételhető élményt is jelent. Az Exit The Roomnál hét különböző nehézségű szoba közül választhattok: a Zombie-ban az antivírus előállításával megakadályozhatjátok a zombiapokalipszist; a Japan szobában az észrevétlenség és alaposság lesz elengedhetetlen; a Madness-ben pedig az Őrült Professzort kell megállítanotok a terve végrehajtásában, miközben beépültök a kísérleti alanyai közé. A világ sorsa a tét a Bomb-ban, de akár El Dorado kincseit is felfedezhetitek az Azték szobába belépve, és még a börtönből is megtalálhatjátok a kiutat. A 2012-es évek szabadulószobáinak hangulatát idézi a Tetthely ’95, ahol a rejtélyes gyilkossági ügyek helyszíneként szolgáló, kétes hírű motelszobát kell felderítenetek. A kód pénteki és szombati időpontokra nem használható fel.

exit_the_room_facebook_oldala.jpgForrás: Facebook

FIRST Craft Beer főzdetúra – Dobos Eszter

Ha a Valentin-napra, romantikára és az ehhez kötődő italokra gondolsz, valószínűleg hamarabb jut eszedbe a bor vagy pezsgő, mint a sör – pedig, ha szeretitek, ez is tökéletes választás lehet a szerelem kifejezésére. Ha a te, vagy a párod kedvenc alkoholos italai között előkelő helyet foglal el a sör, és arra is kíváncsiak lennétek, milyen lépéseken megy keresztül, mielőtt elétek kerül, a FIRST Craft Beer főzdetúrájára szóló belépőjegy igazán rendhagyó és különleges Valentin-napi ajándék lehet. A sörfőzdében megismerhetitek a magyar kraftsör készítésének folyamatát az alapanyagoktól egészen a palackozásig, és természetesen nem kell szomjasan távoznotok; minden résztvevő 4x2dl csapolt sörrel ünnepelheti meg a folyamat végső termékének létezését. Heti 4 alkalommal indítanak túrát, ami nagyjából 60 percig tart: csütörtökön és pénteken 19:00-kor, szombaton pedig 18:00-kor és 19:15-kor is. Valentin-nap alkalmából február 14-ig most kedvezményesen, 12 990 forint helyett 11 990 forintért vásárolhatjátok meg a páros főzdetúrajegyet; időpontot a honlapukon megadott email címen keresztül tudtok foglalni.

first_craft_beer_facebook_oldala.jpgForrás: Facebook

süti beállítások módosítása