Történelmi sikert ért el a magyar csapat - első európai csapatként az amerikai Cornell Egyetem esetversenyének győztesei a Corvinus Egyetem hallgatói

prize.jpgA Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés mesterszakos hallgatói első helyezést értek el a Cornell Egyetem EMI Cornell esetversenyén New Yorkban. A sikerről és az ahhoz vezető kalandos útról mesélt Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely. 

Írta: Völgyi Dóra 

Borítókép: Keményfi Gergely

A CEMS Global Alliance diplomaprogram magyarországi partneregyeteme a Budapesti Corvinus Egyetem, amely külföldi tanulmányokat és szakmai gyakorlatot kínál a hallgatóknak, akik tanulmányaik végén kettős diplomával gazdagodnak. 

Gyakorlásnak indult, szenzációs siker lett belőle

A csapat tagjai egy közös egyetemi kurzuson találkoztak, ahol oktatójuk, Felsmann Balázs figyelt fel a tehetséges hallgatókra, és készítette fel őket a távlati célként kitűzött kanadai John Molson MBA International Case Competition-re. “Annak érdekében, hogy a versenyre a lehető legjobban felkészülhessünk, aktívan kerestük a lehetőségeket a fejlődésre. Gergely a Cornell Egyetemen töltötte CEMS-es külföldi félévét, és ő javasolta, hogy mérettessük meg magunkat a Cornell Emerging Markets Institute esetversenyén. Úgy gondoltuk, hogy ez jó lehetőség számunkra, segítheti a csapat összeszokását, fejlesztheti a tudásunkat, és ha más nem is, legalább gyakorlásnak jó lesz. Szerencsére viszont ennél sokkal több lett belőle…” emlékezett vissza Tamás. 

EMI Corning verseny és a felkészülés 

Az esetverseny keretében a jelentkező csapatoknak ezúttal egy brazíliai, félvezető anyagokat gyártó vállalat újraélesztését, valamint a nemzetközi versenyképességet megalapozó stratégiát kellett alkotniuk. “Egy hetünk volt összeállítani egy legfeljebb 6 perces, hangalámondásos prezentációt, amely megoldást nyújt a vállalat problémáira” mondta Gergely. A felkészülés szempontjából a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy mind a négyen négy különböző városban tartózkodtak a verseny ideje alatt: Luca Magyarországról, Adél Dublinból, Tamás Londonból, Gergely pedig az Egyesült Államokból csatlakozott be a közös megbeszélésekre. “Mint utólag megtudtuk, 127 csapat megoldása érkezett be a zsűrihez, melyből a legjobb ötöt hívták meg New Yorkba a Cornell Emerging Institute konferenciára” tette hozzá Gergely. 

Döntő és a megérdemelt győzelem 

A végső megmérettetésen a csapat hibrid formában vett részt a megoldás prezentálásában: Adél és Gergely a helyszínen, Luca és Tamás online volt jelen. “Technikailag már nem kellett új anyagot csinálnunk, viszont hosszabb időkeretet kaptunk a megoldásunk kifejtésére. Az előadások után volt egy rövid Q&A, amikor a zsűri kérdezhetett a csapattól, aztán pedig jött az eredményhirdetés” mesélte Luca. Felfoghatatlan volt számukra a győzelem, amire egyikük sem számított két amerikai és két indiai csapattal versengve, hiszen a verseny történelmében korábban sosem nyert európai csapat. “Nagyon büszke vagyok a csapatra, és arra, amit létrehoztunk” vallotta be Luca.  team_corvinus.jpgKép: A csapat

Mi következik a siker után?

“Amikor kimondták a csapatunk nevét a győzelem pillanatában, nem számítottunk arra, hogy ennek ekkora visszhangja lesz: Magyarországon a sajtóban, a rádióban és számos portálon beszámoltak róla, ami elképesztő érzés volt. Különböző cégektől is megkerestek minket, találkozni szerettek volna velünk, és a jövőbeli terveink iránt érdeklődtek. Az egyetemen a tanáraink nagyon büszkék voltak ránk, ami az egyik legnagyobb elismerést jelenti számunkra” mesélte Adél, a csapat negyedik tagja. 

“Nem lehet megmondani, hogy pontosan milyen lehetőséget ad számunkra a győzelem, de abban biztos vagyok, hogy az, hogy csapatként győzelmet arattunk egy világszínvonalú versenyen New Yorkban, számos kaput nyithat meg előttünk a karrierünk során a jövőben” tette hozzá Adél. A csapat az igen sikeresnek mondható felkészülést követően januárban a célként kitűzött kanadai versenyen második helyezést ért el. 

Gratulálunk az elért eredményekhez, további sok sikert és még sok hasonló eredményt kívánunk a csapat tagjainak!   

süti beállítások módosítása