Ismerd meg a Közgazdász Online-t, és légy része a csapatnak!

news-4027604_960_720.jpgGondoltál már arra, hogy kipróbálnád magad a média világában? Izgalmas témákkal szeretnél foglalkozni egy támogató csapatban? Ha érdekel az újságírás, a fotózás, a social media vagy a podcastek világa, jelentkezz hozzánk te is!

Írta: Bogos Katalin, borító: Canva

Kik vagyunk mi?

A Közgazdász a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos hallgatói lapja, amely már 1951 óta színesíti a hallgatók mindennapjait. Az évek alatt megjelent már heti-, kétheti- és havilapként is, 2019 óta pedig blog formátumban működik, Közgazdász Online néven. A szerkesztőség tagjai corvinusos diákok, akiket összeköt közös érdeklődésük a média világa iránt. Fő célunk az egyetemista korosztályt érintő és foglalkoztató témák feltárása, valamint az egyetemi élet bemutatása különböző formátumú, műfajú és stílusú tartalmakon keresztül.

Kiket keresünk?

A Corvinus bármelyik alap-, mester-, vagy PhD-képzéséről várjuk azon lelkes hallgatókat, akik kreatívak, nyitottak a világra, és szeretnének fejlődni. A jelentkezésnek semmilyen előképzettség nem feltétele, viszont örülünk, ha már van valamennyi jártasságod az adott területen. Tagjainktól azt kérjük, hogy rendszeresen járjanak a szerkesztőségi megbeszélésekre, hozzanak új ötleteket és tartsák be a vállalt határidőket.

Mivel több médiaformátumban is tevékenykedünk, széles spektrumon keresünk jelentkezőket. Újságírónak várjuk elsősorban a gazdasági, életmóddal kapcsolatos vagy társadalomtudományi témákban elmélyedni vágyókat, szerkesztői és olvasószerkesztői pozícióba pedig azokat, akik kiemelkedő íráskészséggel és helyesírással rendelkeznek. Közösségi média posztok, arculati anyagok és infografikák készítéséhez, valamint podcast műsorvezető pozíciókra is szívesen látjuk a jelentkezőket, viszont annak örülünk a legjobban, ha az újságírás és a közösségi média egyaránt érdekli a pályázókat. 

A szerkesztőség tagjaként olyan lehetőségek nyílnak meg előtted, amelyek a későbbiekben előnyt jelenthetnek a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Rendszeres megjelenési lehetőséget kínálunk írásban vagy audiovizuális tartalmakkal, ráadásul rajtad múlik, hogy mennyit vállalsz, tehát munkavégzésed saját időbeosztásodtól függ. Mindezt folyamatos szakmai támogatás, belsős képzések és fejlődési lehetőségek kísérik, amelyek segítenek szakmai előmeneteledben. Emellett kiterjedt kapcsolati tőkét építhetsz, valamint egy lelkes, összetartó és jó hangulatú közösségben dolgozhatsz. Munkádért anyagi juttatást is kapsz, továbbá szakmai gyakorlatodat is leigazoljuk, amennyiben a szakod elfogadja a médiával kapcsolatos tevékenységeket.

Hogyan jelentkezhetsz?

Ha kedvet kaptál a jelentkezéshez, küldj egy bemutatkozó üzenetet a Közgazdász Online Instagram- vagy Facebook-oldalára, vagy a kozgazdaszonline@uni-corvinus.hu e-mail címre. Bemutatkozásodban szerepeljen a neved, a szakod, az, hogy hányadik szemesztert végzed jelenleg, valamint az, hogy melyik területen szeretnél dolgozni. Akár több tevékenységet is megjelölhetsz, de legyen egy egyértelmű sorrend.

Jelentkezésedhez kérjük csatold önéletrajzodat, valamint bármely, az általad választott munkakörhöz kapcsolódó korábbi munkád, ami szerinted jól sikerült. Ez lehet akár iskolai beadandó is, viszont akkor se aggódj, ha nincsen hasonlód, mivel akkor közösen megbeszélünk egy témát, amiből elkészítheted a felvételi anyagod. Második fordulóként behívunk majd egy személyes interjúra, hogy jobban megismerhessünk a közös munka előtt.

Jelentkezési határidő: 2024. 09. 15.

Bármilyen kérdés esetén keress minket bátran Instagramon, Facebookon vagy a kozgazdaszonline@uni-corvinus.hu címen!

Reméljük, hogy hamarosan találkozunk!

A Corvinus Közgazdász Online csapata

 

süti beállítások módosítása