A Corvinus bemutatja: EFOTT 2013
Zánka, Balaton, fesztivál

Mostanra már senki előtt nem szabadna titoknak lennie, hogy az idei EFOTT házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem. Viszont közel sem olyan biztos, hogy mindenki tudja, minek, illetve kiknek köszönhetjük a lehetőséget, hogy olcsóbban mehetünk az „év legnagyobb egyetemi bulijára”.

Ha Te is kíváncsi vagy, olvass tovább, s ismerkedj meg a corvinusos projektvezetőkkel, Bardóczky Veronikával és Madácsy Lászlóval.

1., Honnan jött az ötlet, mi vezetett az elhatározáshoz, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem szervezze az idei EFOTT-ot?

BV: Még 2012 tavaszán fogalmazódott meg bennünk az ötlet, amikor a BME-s szervezés idején megkerestek minket a Corvinuson belüli promócióval, hogy mi lenne, ha 2013-ban megpróbálnánk mi is.

ML: Aztán a tavalyi Közgáz Évzáró Fesztivál sikere után úgy voltunk vele, hogyha 5000 fős fesztivált tudunk szervezi, akkor 85000 főset is.

2., Hogyan kezdtetek bele, mik voltak az első lépések?

ML: A helyszín felkutatása volt az első. Jártunk több helyen, végül a Balaton közvetlen közelsége és a tábor felszereltsége miatt Zánka mellett döntöttünk.

BV: Utána jött a pályázat megírása, a közel 70 oldalas pályázati anyag egy sok hetes munka eredményeként született meg.

3., Hogyan zajlott a kampány, minek köszönhetjük a sikerünket?

ML: A Corvinus még sosem szervezett EFOTT-ot, de jó “referenciáink” voltak a korábbi sikeres rendezvényeink alapján.

BV: Végül egy online szavazás segített a EFOTT menedzsmentnek a döntéshozásban. Megszavaztatták, hogy melyik kombinációt szeretnék a fesztiválozók leginkább a három pályázó közül, és ebben a Corvinus-Zánka-Balaton trió bizonyult nyertesnek.

4., Mikor lettetek biztosak benne, hogy sikerülhet elnyerni a házigazda címét?

BV: Mi már korábban is bíztunk benne, de hivatalosan november 28-án derült ki, hogy mi leszünk a házigazdák.

5., Egy jelentős lépés volt az elsőség, de ha jól sejtem, a munka nagyja csak azután kezdődött...

ML: Igen, tulajdonképpen mintha az egyik nagy feladat a pályázat megnyerése lett volna, és utána az EFOTT menedzsmenttel való folyamatos tárgyalások megkezdésétől indult a tényleges szervezés, a pályázatban leírtak átgondolása a megvalósíthatóság alapján.

6., Miért jó számunkra, hogy mi nyertük meg az EFOTT házigazda intézményi jogát?

BV: Leginkább azért, mert presztízs az egyetemnek, kedvezményes bérlet a hallgatóknak. És azért is, mert több mint 200 corvinusos hallgató tudott bekapcsolódni a szervezésbe, ezzel hatalmas tapasztalatot gyűjthettünk.

ML: Illetve azért, hogy színvonalas nappali programokat tudjunk biztosítani a fesztiválozóknak.

7., Igen, ha már itt tartunk: mi is a feladata a házigazda intézménynek?

BV: Amellett, hogy lesz zenei sátrunk a HÖOK-kal közösen, a fő feladatunk a nappali programok biztosítása, így elsősorban a civilfalu, a sportprogramok és a turisztikai kínálat szervezésében vesszük ki a részünket, és természetesen nagy figyelmet fordítunk az egyetem helyszíni megjelenésére.

8., Miben fog különbözni az idei EFOTT az eddigiektől?

ML: Régen volt a Balatonnál az EFOTT, és nagyon jó a fesztivál területének az infrastruktúrája az épített szálláshelyek, sportpályák, illetve a vízi eszközök tekintetében. A sátortábor teljesen árnyékos, tehát ideális fesztiválhelyszín.

BV: A corvinusosoknak köszönhetően a fesztivál programjában nagyobb hangsúlyt kapnak a nappali programok, és a zenei felhozatalban is sokszínűbb lesz, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző zenei stílust.

9., Milyen elvárásokkal vágtok neki az idei EFOTT-nak?

ML: Természetesen reméljük, hogy nagyon sokan leszünk, és hogy jó idő lesz, a jelenlegi kilátások szerint pedig ezek meg is lesznek :)

BV: Szeretnénk, hogy minél több corvinusos jöjjön el.

10., Mit üzentek a corvinusos hallgatótársainknak?

ML: Azt, hogy ne maradjanak le, hiszen a következő 10 évben biztosan nem lesz újra ilyen lehetőség, hogy alma materünk házigazda legyen az ország legnagyobb hallgatói buliján. Különösen azért, mert így jóval olcsóbb a bérlet, 15.490 Ft helyett elővételben péntekig 12.490 Ft, és tekintve, hogy egy balatoni 5 napos fesztiválról van szó, színvonalas fellépőkkel, ennyiért nem érdemes kihagyni.

BV: A reklám helye tehát, hogy péntekig lehet megváltani a kedvezményes bérleteket a főépületben a főlépcsőnél és a HÖK irodában, és az infókért kövessétek a Facebook eventünket.

https://www.facebook.com/events/545202652191362/

Mit is mondhatnék még, ami nem hangzott el? Az EFOTT-on találkozunk! :)

süti beállítások módosítása