Egyetemisták a Pénzügyi Kultúráért
Sosem lehet elég korán elkezdeni a pénzügyet...

A 2012 óta folyamatosan megrendezésre kerülő programsorozatot a FAKT Szakkollégium indította útjára a PwC által támogatott "Másokról szól" program keretében.

A projekt irányultságának kialakításakor egyértelmű volt, hogy a középiskolás éveikben járó diákokra szeretnénk fókuszálni, a jelenleg is működő koncepció véglegesítésében két kérdésre kerestünk választ: Miben vagyunk jók? A középiskolások milyen ismeretekben szenvednek hiányt?

fakt.jpg

Az előbbi kérdésekre választ adva konkretizálódott a programsorozat elsődleges célja: a középiskolás, szakközépiskolás diákok számára lehetőséget biztosítani az alapvető gazdasági- pénzügyi ismeretek elsajátítására.

A projekt tagjai megszerzett tudásukat felhasználva, az általuk elkészített, valamint egyetemi tanárok által ellenőrzött tananyagot bemutatva adnak át a diákoknak a mindennapokban is használható, valós tudást.

A program a gazdasági- és pénzügyi ismeretek nyújtása mellett egy lehetséges továbbtanulási irányt, későbbi karrier- orientációt is jelent a résztvevők számára – közelebb hozza a diákokat a közgazdász pályához, mindezek mellett a projekttagok számára is visszajelzés, hogy az egyetemi évek alatt a társadalom számára is hasznosítható, továbbadható tudást sajátítanak el.

A projekt során eddig országszerte 22 iskola 50 osztálya, összesen több, mint 1000 középiskolás diák gazdasági ismereteinek fejlesztésével járulhattunk hozzá a magyar fiatalok pénzügyi kultúrájához.

Ha szeretnél többet megtudni erről a projektről, valamint a FAKT Szakkollégiumról, gyere el a Felvételi Infóestünkre.

 

süti beállítások módosítása