Fuss magadért és másokért!

Ha mozgásról van szó, valljuk be, a legtöbbünk ezernyi okot fel tud sorolni, miért is hanyagolja – pláne mi, hallgatók. Való igaz, hogy az egyetemista hétköznapok bokros teendői közé nem olyan egyszerű beiktatni az ajánlott heti 120-150 percet. Azonban ha egy kicsit magunkba szállunk és elgondolkodunk, akkor (remélhetőleg) rájövünk, hogy összességében ennyi „üresjáratot” simán találunk. Ennek fényében már nem is tűnik olyan lehetetlennek és teljesíthetetlennek némi időt saját egészségünkre szánni – és különben is, arra van időnk, amire szánunk.

run4fun_kep.jpg

Az első lépéseket a sportosabb életmód felé nem muszáj egyedül megtenni: A Run4Fun elnevezésű kezdeményezés elsősorban – de nem kizárólag – az inaktívakra és a mozgástól valamilyen okból kifolyólag idegenkedőkre koncentrálva megkísérli felhívni a figyelmet a testmozgás előnyeire – sőt szükségességére. A rengetegféle sport közül a futásra esett a választásunk. Hogy miért? Mert számos, nehezen megdönthető érv szól mellette, ugyanis nemcsak átmozgatja az egész testet, hanem az állóképességet is javítja; valamint relatíve kevés anyagi befektetést igényel, hiszen elég egy jobb minőségű cipő és esetleg egy tréningruha; továbbá bárhol és bármikor végezhető.

Mindezt a gyakorlatban egy margitszigeti program keretében szeretnénk Nektek megmutatni, illetve bebizonyítani. Kondíció és edzettség függvényében több távon, illetve versenyszámban egyaránt lehet indulni; Facebook-oldalunkon pedig segítséget nyújtunk a felkészülésben, hogy mindenki a lehető legjobb kondícióban állhasson a rajtvonalhoz.

Ha esetleg a mérleg nyelve még inkább „nem” felé billenjen, akkor eláruljuk (ami már többé nem titok), hogy lehetőségetek lesz sportolókkal találkozni, valamint ha elég gyorsak vagytok, akkor akár nyereményekkel térhettek haza. Ezeken felül a corvinusosok még habot is kapnak a tortára: a részvételhez egy testnevelésórát kiváltó pótlócédula is jár.

Nevezési díj nincsen; ellenben ha hoztok magatokkal tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, jó minőségű ruhákat, játékokat és könyveket, akkor már egészen biztos, hogy nem csak magatokkal tesztek jót.

Reméljük, hogy kedvet kaptatok a részvételhez, és majd Titeket is az indulók között köszönthetünk. Hozzátok el barátaitokat és hozzátartozóitokat is, hiszen szurkolásuk csak még jobb teljesítményre sarkall. Az esemény sikere részben rajtatok múlik: minél többen leszünk, annál jobb hangulat fog kialakulni. Vesztenivalótok tehát nincsen, a részvétellel csakis nyerhettek. További részletekért keressétek Facebook-oldalunkat, ahol tanácsokat és érdekes cikkeket is olvashattok a témában.

A Run4Fun csapata

süti beállítások módosítása