Jó ha van, de még jobb, ha nincs?
Jó ha van, de még jobb, ha nincs?
Hatalmas szerencsejáték nyeremények kezelése és a függőség, amit előidéznek

john-schnobrich-vnhzobjgra4-unsplash.jpg

Van, aki minden héten ugyanazt az öt számot játssza meg, van, akinél ez hetente változik. Van olyan, aki csak a duplára esküszik, van, aki csak döntetlenre szeret rakni, és akad olyan is, aki húsz eseményből húszat eltalál. Az idősebb korosztálynak ott a buksza vagy a fáraó kincse kaparósorsjegy, az alkalmisok papíron ikszelgetnek, a gyakorlottak már online nyomják.

Az elmúlt hetekben két szélsőséges esetet is tapasztalhattuk szerencsejáték témában, ezért ...

Legyél te a Mikulás!
Legyél te a Mikulás!

kira-auf-der-heide-ipx7j1n_xuc-unsplash.jpg 

Gyermekkoromban december 6. előestéje izgalomban telt: azt gondoltam, minél több pár csizmát teszek ki az ablakba, annál több ajándékot kapok majd. Másnap, amikor korán reggel megtaláltam a csokimikulásokat, a földimogyorót, a mandarint, eszembe sem jutott, hogy milyen szerencsés vagyok. Magától értetődőnek tűnt, hogy minden jó gyerek kap a Mikulástól valamit, és legfeljebb amiatt aggódtam, hogy az öreg szakállas megneszelt valamit a csínyeim közül.

...

"A nő a munkaerőpiacon olyan, mint az avokádó"
"A nő a munkaerőpiacon olyan, mint az avokádó"
Kerekasztal-beszélgetés az anyaság és a karrier összeegyeztetéséről

78304887_501300993804950_892621506939453440_n.jpg

Ha a gyerekvállalás még a jövő zenéje, akkor is sokakban felmerül a kérdés: miképp lehet folytatni, építeni a karriert a család mellett. Milyen akadályokba ütköznek a nők, ha szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra? Hogyan lehet zsonglőrködni a feladatokkal és szerepekkel? Ezek a kérdések kerültek terítékre a Vár a jövőd projekt kerekasztal-beszélgetésén november 30-án.

 

A beszélgetés résztvevői maguk is szülők: Repka Ágnes munkajogi ...

Kitartás nélkül nem megy - Interjú Csathó Ábellel, a HiVentures Corvinusos nagykövetével
Kitartás nélkül nem megy - Interjú Csathó Ábellel, a HiVentures Corvinusos nagykövetével

ideas-whiteboard-person-working-7369.jpg

Mitől lesz sikeres egy startupper? Mit kell tennem ahhoz, hogy én is gyorsan növekedő vállalkozást indítsak? Ma már nagyon sok hallgató szeretne kiszakadni a multik világából és saját startupot indítani, az első lépéseket azonban nehéz megtenni. Sorvezetők és kapaszkodók egy sikeres vállalkozáshoz. 

A HiVentures Corvinusos nagyköveteként te képviseled az Unitrons programot az Egyetemen. Mit csinál a HiVentures és mi az az Unitrons program?

Tegyük fel, ...

süti beállítások módosítása