Stephen King újabban cukros itallal ijesztget 
A legjobb Super Bowl reklámok és előzetesek egy csokorban

maxresdefault.jpg

Arya Stark dugóban ragad, a vadnyugaton mindenhol ismerik az Old Town Road-ot, a Coca Cola pedig arra hívja fel a figyelmünket, hogy próbáljunk minél hamarabb válaszolni, ha chatelünk valakivel. Ilyen és ehhez hasonló elborult, vicces, ötletes reklámok debütáltak a nagydöntő alatt, nem is beszélve az új filmelőzetesekről. 

Borítókép: Audi USA YouTube Channel

A Super Bowl Amerikában sokkal több, mint egy döntő. Emberek milliói ülnek le a tv elé a csapatoknak szurkolva, a játék élvezete vagy a Halftime Show miatt. Idén Jennifer Lopez és Shakira zenés, táncos produkciója szolgáltatta a félidei szórakozást, míg meccs közben a kisebb vagyont érő reklámok jelentették a kikapcsolódást azoknak, akik nem rajonganak a sport iránt vagy csak fújni akartak egyet levezetve a meccs feszültségeit (mert abból volt bőven). 

Korábban már írtam a Super Bowl gazdasági befolyásáról, most pedig Összegyűjtöttem a legjobb, legviccesebb reklámokat, és a legkomolyabb film vagy sorozat beharangozókat, amiket a nagydöntő alatt bejátszottak.

 

1. Vegyél két mainstream, trendi vagy divatos jelenséget az elmúlt évből és mixeld őket össze. Ezt tette az Audi is. A tavaly búcsúzó Trónok Harca sorozat ikonikus Arya Starkja a Jégvarázs fülbemászó Let it go című számát énekli a dugó közepén:

2. A következő kooperáció a Pringles chips és a legjobb animációs sorozat a Rick and Morty közös munkája. A Pringles új ízesítésű chipsei átveszik a hatalmat Morty fölött, akit most is csak a nagyapja tud megállítani:

3. A Mountain Dew cukros ital márka a Stephen King klasszikus, Ragyogás filmet és a Breaking Bad főszereplőjét Bryan Cranstont kombózta össze ebben a reklámban. Az elhíresült „Here is Johnny” ajtóba fejszével belevágós jelenetét gondolták újra zseniálisan:

4. A tavalyi év egyik legnagyobb slágerét az Old Town Road című szám lírai előadását láthatjuk a klipben már megszokott vadnyugati környezetben Lil Nas X és Sam Elliott közreműködésében. Kiváló mozgások és kiváló bajszok… ja és a Doritos chipset reklámozzák:

5. A Coca Cola a chatelés problémáira próbálja felhívni a figyelmet a legendás rendező Martin Scorsese és Jonah Hill szereplésével. Végül a háromszemű béka is megnyugodhat, ugyanis a Coca Cola energiaital hatására mindenki bulihangulatba kerül… legalábbis a reklám szerint:

6. Rátérve a filmekre, a Budapesten forgatott Fekete Özvegy is kapott egy új előzetest. A Bosszúállók szériában megismert Natasha Romanoff ügynök háttérsztorija májusban kerül a magyar mozikba:

7. A 25. Bond film Daniel Craig utolsó szereplése, mint a 007-es ügynök. A No Time To Die kiváló szereposztásban jön majd idén a mozikba. A 30 másodperces kis promo mellett egy teljesen új trailer is debütált vasárnap éjjel:

8. A Rozsdás Rákolló főnökura még meg is jegyzi, hogy igen sok pénzt elkérnek egy félperces előzetesért. A legújabb Spongyabob mozifilmben Csiguszt kell megtalálniuk Bikinifenék büszke lakóinak:

9. Lassan két kezünk sem lesz elég, hogy megszámoljuk hány Halálos Iramban film készült. Nyáron jön egy újabb. A kilencedik. Vin Diesel és a család, itt van hozzá az előzetes:

Ha egy sorozatban szereplést vállal el Al Pacino, az csak minőségi lehet. Az Amazonra még ebben a hónapban érkező új, megtörtént eseményeken alapuló Hunters sorozat egy több mint egy perces előzetessel rukkolt elő a Super Bowl-ra. Érdemes ránézni:

Az új Al Pacinoval fémjelzett sorozatba biztos érdemes lesz belenézni, ahogyan a  No Time To Die is egyértelmű kedvenc lesz majd...Lehet, hogy film közben pedig egy jó kis Morty féle Pringlest fogok ropogtatni.


Gajdics Bálint

2020. február 6. 

 

süti beállítások módosítása