Így zárul a tavaszi félév a Corvinuson - Minden fontos tudnivaló a vizsgaidőszakról és a szakdolgozatok leadásáról

img_2815-min.jpg

A távoktatás rendhagyó helyzete a tavaszi félévet záró vizsgaidőszakra is hatással van a Corvinus Egyetemen. Az Elnöki Testület legújabb rendelkezései alapján könnyen áttekinthető formában összeszedtük nektek, hogy mit fontos tudni a vizsgákról és a szakdolgozatok leadásáról.   

Az Elnöki Testületi rendelkezéseket az új honlapon itt találjátok. Mindenképpen olvassátok át őket is, mert cikkünk nem tartalmaz minden bennük szereplő információt!

Fontos tudnivalók a tavaszi vizsgaidőszakról

Hogyan tartják meg a vizsgákat?

A szóbeli és az írásbeli vizsgák is online kerülnek megrendezésre. A megajánlott jegyek elfogadása a szokásos módon Neptunban történik.

pexels-photo-714701.jpegMilyen felületeken folynak majd a vizsgák?

Az Elnöki Testületi rendelkezés szerint az írásbeli vizsgák a Moodle, a szóbelik pedig a Microsoft Teams platformon folynak majd.

Mikor és hol lehet a vizsgákra jelentkezni?

A vizsgákra ugyanúgy Neptunban lehet majd jelentkezni, mint eddig is, azonban a vizsgák mellett nem a terem száma, hanem a vizsga típusa fog megjelenni (Teams vagy Moodle vizsga).

Vizsgajelentkezési időszak:

  • vizsgajelentkezés HALVEL kitöltők számára: 05. 04. (alapképzés 7:45-től; mester- és szakirányú továbbképzés 13:15-től) - 05. 08. (11.59-ig);
  • tavaszi félévi vizsgákra jelentkezés nem záróvizsgázóknak: 05. 08. (12:00-től) – 06.18. (23:59-ig)
  • tavaszi félévi vizsgákra jelentkezés záróvizsgázóknak 05.08.(12.00-től) - 06.04. (23.59-ig) 

macbook-pro-iphone-cup-desk-7974.jpg

Mikor hirdetik meg a vizsgákat?

Mivel a Neptun új funkcióinak fejlesztése jelenleg is folyamatban van, a vizsgameghirdetések tervezetten 2020.04.27 - 05.03. között lesznek.

Hogyan alakul ki a vizsgák időbeosztása?

A szóbelik esetében az oktatónak két lehetősége van: vagy egy idősávot határoz meg, amire bizonyos létszámban jelentkezhetnek hallgatók, akiket utána az idősávon belül ő oszt be és ő tájékoztat, hogy mikor és hogyan vizsgáznak majd; vagy a vizsgákat pontos sávokra írja ki, és a hallgatók arra jelentkezhetnek. Az írásbelikre a Moodle-ban 55 perces blokkokat kell lefoglalni, annál hosszabb vizsgák esetén több egymás utáni sávot. A pontos beosztás oka, hogy a szerverek egyszerre 300-400 hallgatót bírnak el, ezért a 300 főnél nagyobb létszámmal bíró kurzusok a vizsgaszervezésnél előnyt élveznek.

Milyen vizsgatípusokra számíthatunk?

A Teams platformon megvalósuló szóbeli vizsgákkal kapcsolatban a rendelkezések  a videóhívásban megvalósuló csoportos (2-5 fős) vizsgáztatást ajánlják. A szóbelikről az oktató felvételt készíthet, és ajánlott, hogy a feladatok inkább open book vagy gyakorlati problémamegoldó jellegűek legyenek. Az írásbelik a Moodle különböző teszt funkciói segítségével vagy feladatleadás formájában valósulhatnak meg. Mindez természetesen az oktató döntésétől is függ.

A tavaszi félév vizsgaszervezésével kapcsolatos aktuális rendelkezést, amiben további részletek szerepelnek, itt találjátok.

i3.jpg

Fontos tudnivalók a szakdolgozatok leadásáról

Újdonság a szakdolgozatokkal kapcsolatban, hogy csak elektronikus formában kell benyújtani őket. Valamint már korábban is értesülhettünk róla, hogy a leadási határidők megváltoztak. 

Ezek az érvényes leadási határidők:

  • Az alábbi alapképzési szakokon: 2020. 05. 18 (hétfő) 14 óra
    • gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, kereskedelem és marketing, vidékfejlesztési agrármérnök, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, politikatudomány
  • Az alábbi alapképzési szakokon: 2020. 05. 18 (hétfő) 15 óra
    • pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, szociológia
  • Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon: 2020. 05. 18 (hétfő) 15 óra - Neptunban!
  • Mesterképzési szakokon: 2020. 05.19. (kedd) 15 óra
  • Szakirányú továbbképzési szakokon: 2020. 05. 20. (szerda) 15 óra

 

Minden szakon a beadás helye a Moodle, kivéve Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon, ahol Neptunban kell benyújtani a dolgozatokat. A szakdolgozatot az Urkund szövegegyezés vizsgálattal együtt kell feltölteni. Az érvényes plágiumszabályzatot és az Urkund program használatával kapcsolatos tájékoztatót a Neptun belépő oldalán éritek el.

Részletesebben a leadási követelményekről és a szakdolgozathoz szükséges nyilatkozatok benyújtásáról itt olvashattok.

További hasznos és érdekes tartalmakért kövessétek a Corvinus Közgazdász Online Facebook-oldalát! 
https://www.facebook.com/corvinuskozgazdasz/

 

Írta: Taxner Tünde, borítókép: Szép Zsóka, Képek: Pexels

2020.04.25.

süti beállítások módosítása