Formabontó startup show

group-of-friends-hanging-out-933964-min.jpgSzívesen megismerkednél izgalmas startupokkal és innovatív ötleteikkel? A Design Terminal Virtuális Mentorprogramjának záróeseményén pont erre lesz lehetőséged. Július 16-án 19 órakor zajlik majd a Final Show, ahol a programban résztvevő startupok mutatkoznak be. Az esemény idén formabontó módon a Design Terminal Facebook oldalán online fog futni, ráadásul olyan izgalmas elemekkel tarkítva, melyek a tehetségkutató showműsorok hangulatát idézik, és lehetőséget adnak arra is, hogy a közönség értékes nyereményekért cserébe szavazzon a kedvenc csapatára.

Írta: Keresztes Viola

person-holding-terrestrial-globe-scale-model-taken-1079033-min.jpgA Design Terminal innovációs ügynökségként ígéretes startupokat karol fel. Mentorprogramjában termék- és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, szervezetfejlesztésben, valamint pénzügyi tervezésben nyújt segítséget nekik. Idén a koronavírus nagy kihívás elé állította az ügynökség programját, hiszen a szervezők kénytelenek voltak online térbe költöztetni a 10 hetes eseménysorozatot. A tavaszi szemeszter végéhez közeledve elmondható, hogy a Design Terminal jól vette az akadályokat, az inkubáció során tartott workshopok és közösségépítő programok online térben is sikeresen lezajlottak. A képzés legnagyobb erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat volt, akiknek közreműködésével nagy szerepet kapott a csapatok igényeire szabott egyéni mentorálás. Ezek a lehetőségek, illetve - a járványhelyzet idejét kivéve - a csapatoknak biztosított közösségi iroda segítik hozzá a startupokat ahhoz, hogy készek legyenek potenciális befektetők bevonására.

107986395_3017939831635266_582723551554168895_o.png

A Final Showban a startupok bemutatkozó pitcheiket zsűri előtt adják elő, amelyben helyet foglal majd Dr. Kemény Dénes, az ezredforduló férfi vízilabda aranycsapatának legendás szövetségi kapitánya, Csányi Gabriella startup-alapító és befektető, valamint Stukovszky Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tanácsadója és a Budapesti Corvinus Egyetem alelnöke. (kép: Design Terminal, forrása)

105998517_2981429211952995_6468013344503080737_o.jpgA tavaszi Virtuális Mentorprogramba a világ minden tájáról érkeztek résztvevők: a hazai startupperek Budapestről, a kenyai, chilei és egyiptomi csapatok pedig online csatlakoznak a záróeseményhez. A startupperek innovatív ötletei a legkülönfélébb problémákra igyekeznek megoldást nyújtani a madarakat fenyegető veszélyektől kezdve egészen a megfelelő gyerekprogramok kiválasztásáig. (Kép: Design Terminal, forrása)

Több startup ötlete kapcsolódik az agráriumhoz vagy a környezetvédelemhez. Van olyan, amely víztisztítással foglalkozik, és egy innovatív technológia fejlesztésén dolgozik, amivel ivóvíz állítható elő anélkül, hogy a vízből kiszűrődnének a hasznos anyagok. A Saffy Water csapata elkötelezett a fenntarthatóság mellett, és az ötletet az adta a vállalkozásuk elkezdéséhez, hogy a tagok mind olyan országokból származnak, ahol gyakoriak a szennyezett víz által okozott betegségek. A Smapp egy mezőgazdasággal foglalkozó startup, amelynek fejlesztése egy digitális kártevőcsapda-család, ami pontos előrejelzést ad a gazdáknak a permetezés ideális időpontjáról. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a permetezéshez minél kevesebb vegyszert minél hatékonyabban lehessen felhasználni. A Bird-Tech hivatása, hogy megvédje a madarakat az elektromos vezetékek áramütésétől. Innovatív megoldásukkal az állatok nem tudnak rövidzárlatot kötni az elektromos hálózattal, így nem árthatnak sem maguknak, sem a vezetékeknek. 

people-discuss-about-graphs-and-rates-3184292-min.jpgA startupok  egy másik csoportja nagy területet ölel fel, hiszen itt a csapatok megoldásaiban csupán az közös, hogy új platformokat hoztak létre különböző problémák megoldására. A startupok között megismerhetünk például egy olyan csapatot, aminek oldalán Budapest legkiválóbb cukrászdáinak termékei vannak összegyűjtve. Az Édes Város célkitűzése, hogy a legfinomabb prémiumsüteményeket az emberek otthonaikban is megkóstolhassák. A Kider App kitalálói abban hisznek, hogy a gyerekeket a tanuláson és a játékon keresztül lehet inspirálni abban, hogy a legjobbakká váljanak. A startupperek ezért hozták létre a Kider nevű felületüket, amelyen keresztül a szülők a gyermekük életkorának, érdeklődésének és tartózkodási helyének megfelelő gyerekprogramokat találhatnak. A platform így egyszerre segíti a vállalkozások fellendülését és a családokat abban, hogy minőségi időt töltsenek együtt.

top-view-photo-of-girl-watching-through-imac-4144294-min.jpgA Briefly pedig egy olyan online piacteret hozott létre, amely szabadúszókat és potenciális megrendelőket köt össze. A vállalkozás egyedisége abban rejlik, hogy megoldásuk egy személyre szabott, skálázható, ellenőrzött modell, használat alapú fizetéssel. A FleetSimplify egy kenyai flottamenedzsment platform, ami stresszmentes megoldást kínál a flottavállalatok és az autótulajdonosok számára. A Donatero egy olyan adományozási felület, amely egyszerűbb módszert kínál a jótékonysági szervezetek támogatására, ezzel elősegítve azt, hogy sok szervezet a tradicionális módon kívül online is fogadhasson adományokat. Az ExaMe az okostelefonokra optimalizált vizsgafelkészítő anyagok piaca. A tankönyvek és munkafüzetek kiadóit köti össze a diákokkal a tananyagok digitalizálásával és interaktívvá tételével, így megkönnyítik és hatékonyabbá teszik a tanulást.

A Proworx Digital régóta értékesítési támogató marketinggel foglalkozó csapatának célja az volt, hogy új értékesítési és marketing automatizációt hozzanak létre, ami elsősorban az értékesítési támogatást célzó marketingre és az üzleti fellendítésre összpontosít. Végül, de nem utolsó sorban, az Upsoo csapata az élelmiszeripari vállalatok működését segíti a szolgáltatásaival: szakmai képzést és oktatást kínálnak az alkalmazottak és a partnerek számára, ezzel elősegítve a munkaerő toborzást és a foglalkoztatást az iparágban.

Ha érdekel a startupok bemutatkozása, esetleg már tudod is, hogy kire szavaznál, itt éred el az eseményt, illetve a Design Terminál Instagram és Facebook oldalán még több információt találhatsz a mentorprogramról.

Képek: Pexels.com

2020. július 14.

süti beállítások módosítása