Magántőkéből támogatnak civil szervezeteket - Dr. Schranc Tünde és az Appy története

thumbnail_tunde_iroda_masolat.jpg

Az Appy küldetése, hogy a hátrányos helyzetű vagy beteg gyerekeket segítő magyar nonprofit szervezetek hatékonyabban működhessenek. Dr. Schranc Tünde változatos útja a Corvinusról indult, és nem véletlenül vezetett el idáig.

2021. 10. 01. Írta: Taxner Tünde, borítókép: Appy

„Mindig minden munkámat százszázalékosan végeztem, de hiányzott  az, hogy jó legyen felkelni valamiért. Tudtam lelkesedni ideig-óráig, de nem a szívemből csináltam” – mesél Tünde a nemzetközi telekommunikációs multiknál töltött időszakáról.

Most már úgy érzi, az Appy vezetőjeként megtalálta a hivatását. „Kiskoromban orvos szerettem volna lenni, ezért a vágy, hogy embereken segítsek, mindig ott volt bennem” – mondta nekünk az Útravaló podcast legújabb adásában.

Az Útravalóban olyan különleges, értékteremtő karrierutakat mutatunk be, amelyek a Corvinusról indultak. A részekkel szeretnénk titeket inspirálni, szórakoztatni és útravalót adni nektek. Hallgassátok meg Spotifyon vagy YouTube-on!

Tünde története a Corvinusról indult. Közgazdász és jogász diplomát szerzett, majd a Kürt Akadémia coach képzését és egy szuggesztív kommunikációs tréninget is elvégzett. “Ha nem lenne az Appy, most valószínűleg éppen pszichológiát tanulnék. Nem találtam a helyem, így egy ideig az értelemkeresés nyilvánult meg ebben a tanulnivágyásban” – mondja Tünde.

Multis karrierjét gyermekei születése után hagyta ott, az Appy viszont egy véletlen találkozásból indult Balogh Ákossal, a Libri tulajdonosával. Ákos fejében ekkor már sok éve élt az elképzelés, hogy magántőkéből szeretne segíteni a magyar civil szektornak. Tündével a megvalósítás útjára léptek.

Akkor azt gondoltam, hogy ilyen álomállás nincs, de pár hónapon belül elindultunk, és az Appy megszületett.

Az Appy egy nonprofit formában, magántőkéből működő szervezet, ami olyan segítő szervezeteknek biztosít szakmai és anyagi támogatást, amelyek beteg vagy hátrányos helyzetű gyerekek életét szeretnék jobbá tenni. Amellett, hogy a belvárosi iroda helyet, teret ad a szervezetek munkájához, az Appy tanácsadással és képzésekkel is segít abban, hogy ezek az egyesületek és alapítványok fenntarthatóbban, profibban, szervezettebben működjenek.

Az “Appycentrumban” a szervezetek rájuk szabott fejlesztést kapnak, és minden szolgáltatás ingyenes. Cserébe tudást és tapasztalatot  kell megosztaniuk egymással, és közösségben kell gondolkodniuk. “Sokszor előfordul most már, hogy egy workshop például ebéd közben csak úgy ‘észrevétlenül’ megtörténik” – mutat rá Tünde arra, hogy pár év alatt eljutottak odáig, hogy a szervezetek összetartó közösséget alkotnak. Tünde és csapata munkájával szeretne arra példát nyújtani, hogy csak “feltétlen bizalommal lehet a civil szervezeteket jól támogatni”.

Az Appy küldetése egyértelmű, azonban fontos látni a sok munkát is, ami egy új modell kialakításához kell. „Nagyon vágytam arra, hogy olyan munkám legyen, ami értéket teremt és értelme van. Valószínűleg nem mértem fel jól, hogy ez mekkora munka.” Egy ilyen elkötelezett vezetőnek nagy kihívást jelent a munka-magánélet egyensúly megtartása. Tünde azonban az évek során felismerte, hogy „a világ megvár minket, és én már látom, hogy egy túlhajszolt, lestrapált vezető hosszú távon mindenkinek rosszabb, mint egy folyamatosan töltekező”. Ezért szigorú szabályokat állít fel magának, például hétvégéken és nyolc után már igyekszik nem dolgozni.

Amikor valami a szívügyed, nagyon nehéz elkülöníteni a prioritásokat a fontos, de nem sürgős dolgoktól. Ha valaki ebben tudatos, rájön, hogy nem dől össze a világ, ha néha pihen is kicsit.

süti beállítások módosítása