A pincehelyiségek új élete és karbantartásra hívható futárszolgálat – ötletversenyen jeleskedtek az egyetemisták

dsc05485-2-13.jpg

A Startup Buda-Pest Ötletverseny kétnapos program egyetemistáknak, ahol a Budapesttel kapcsolatos üzleti ötletek elindulhatnak a megvalósítás útján. A megmérettetést idén is a Budapesti Corvinus Egyetemen szervezték meg. Az első helyezést és az ezzel járó 200.000 forintot a BASEMENT, a budapesti pincehelyiségek hasznosítója nyerte meg.

Írta: Weller-Petrás Hanna; Borítókép: Takács Dániel

Ötletversenynek adott otthont a Budapesti Corvinus Egyetem szeptember 3. és 4. között. A Startup Buda-Pest elnevezésű program három szervezet összefogásában valósult meg. Fő támogató a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara volt, a szakmai lebonyolítást a Danube Cup vállalta, a finanszírozást pedig az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület Kandó Klub támogatta.

dsc06296-90_v1.jpgforrás: Takács Dániel

A regisztrálók száma nagyon hamar elérte a maximális korlátot, összesen negyvennégyen jelentkeztek, nyolc budapesti egyetemről. A kétnapos verseny első részében szakmai programokat szerveztek. Kerekasztal-beszélgetésen téma volt a budapesti vállalkozások jövője, illetve turisztikai vállalkozásfejlesztés, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóinak vezetésével workshopot  is tartottak. Az első este kötetlen programmal zárult.

A verseny második napján a vegyes csapatok először piackutatást és piacképesség-vizsgálatot végeztek, ezt követte a csapatprezentáció. A vállalkozási ötletek bemutatása a szokott módon zajlott, valamennyi csapatnak három perc állt rendelkezésére az innováció ismertetésére, majd a zsűri vette át a szót szintén három percig. A pitcheket háromfős zsűri értékelte, amelynek tagjai Dr. Vecsenyi János, Szőcs Árpád és Rátkai Tamás voltak.

dsc07673-253_v1.jpgforrás: Takács Dániel

A versenyzők olyan problémákra és jelenségekre dolgoztak ki megoldást, mint a papír alapú blokkok digitális blokkokra való cserélése, az egészségmegőrzés motiválása, a hatékonyabb ételrendelés, a szórakoztatóan oktató turizmus lehetősége, speciális igényűek túravezetése, offline létet motiváló telefonos alkalmazás, illetve hatékony segítség a kisebb karbantartási munkálatokban.

dsc07798-274_v1.jpgforrás: Takács Dániel

A nyolc csapat közül végül a budapesti pincehelyiségeket hasznósító BASEMENT lett az első, az orvosi időpontfoglalást és a rendszeres szűrővizsgálatokat digitalizáló LIFE+ lett a második, és a speciális igényű turistákat kiszolgáló DIVERSIGO érte el a harmadik helyezést. A pénzjutalom mellett a győztes csapatok meghívást kaptak a 2023 tavaszán megrendezésre kerülő Danube Cup nemzetközi startup versenyre.

dsc08184-346_v1.jpgforrás: Takács Dániel

süti beállítások módosítása