Mummert-ösztöndíj
Nagyvonalú ösztöndíjprogram németországi mesterszakhoz és az egyéni karrier elkezdéséhez

Gondoltál már arra, hogy Németország egyik elismert egyetemén végezd el a mesterszakot? Szívesen részt vennél jónevű tanácsadó cégek és trénerek menedzsment tréningjén? A Mummert-ösztöndíjnak mindez része.




A Rochus und Beatrice Mummert-Stiftung évente kb. húsz közép- és délkelet-európai közgazdász és mérnök hallgató németországi mesterképzését támogatja. A Mummert-ösztöndíjasok felvételt nyernek az általuk választott mesterszakra (a gazdálkodási és közgazdasági karokon tanulók a kölni, a mérnök hallgatók az aacheni egyetemre, a turizmus szakosok pedig a kölni Deutsche Sporthochschule-ba). Ezen felül havi 900 euró ösztöndíjban, kéthetes menedzsment tréningben, valamint sokrétű, több utazással egybekötött kultúrprogramban részesülnek. Az egyéni karrier elkezdését a német gazdasági élet vezetői közül kikerülő mentor támogatja. A két és fél éves ösztöndíjprogram része kb. fél év szakmai gyakorlat, amely során az ösztöndíjasok németországi vállalatnál dolgoznak.

Az ösztöndíjra évente szeptember elseje és november elseje között lehet pályázni. A sikeres jelentkezők a rákövetkező év októberében kezdik el németországi tanulmányaikat.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, keresd fel a Mummert-Stiftung honlapját:

http://www.mummertstiftung.de/content/language1/html/index.asp

Sok sikert a pályázathoz!

Kiss Eszter

Mummert-ösztöndíjas

süti beállítások módosítása