Viva Las Vegas!

Las Vegas a világ fertőjének, pénzének és csodáinak a gyűjtőhelye. Építészeti csodák, elképzelhetetlen mennyiségű pénz és Amerika krémje az, ami miatt Las Vegas világhírnévre tehetett szert a Nevada sivatag közepén.

 Vegas.jpg

 

Rövid történelem

Las Vegas egy oázis területén épült. Eleinte nem volt több, mint egy kis városka, ahol az arra utazók megállhattak pihenni, azonban 1931. után, mikor Nevada államban legalizálták a szerencsejátékot, robbanásszerű növekedésnek indult.  Az első híresebb kaszinóhotelt, Flamingo Hotel néven 1946-ban nyitották  meg, innentől kezdve pedig nem volt megállásMivel Amerika legnagyobb részén tilos a szerencsejáték, így az ország minden részéről érkeznek ide emberek kipróbálni magukat, bízva abban, hogy Fortuna melléjük áll. (Ahogy láttam, tesznek róla a kaszinók, hogy a szerencse csak nagy ritkán álljon az emberek oldalára.) A napjainkban vonzáskörzetével együtt majdnem 2 millió lakosnak otthont adó város fényeit az űrből is lehet látni. Ez is mutatja, mennyire csillogó is itt az élet.

Flamingo.jpg

„Sin City” (a Bűnös Város)

Méltán kapta ezt a nevet „A rét” ( ezt jelenti Las Vegas neve), ugyanis a világ bűnözőinek nagy része megfordul itt, éjszakánként elképesztő esetek történhetnek (mikor ott voltunk két embert lelőttek és meghaltak, mert összevesztek egy nőn), nem beszélve arról, hogy drogot minden sarkon rád akarnak sózni, egy pohár sört viszont 21 év alatt képtelenség venni. Innen látszik a jó kis amerikai helyzet. (Sok államban fegyvert is könnyebb szerezni 21 év alatt, mint egy pohár sört.) Minden a csillogásról és a színjátékról szól. Nem véletlen, hogy inkább ámulatba és kábulatba ejtik az embert. Anélkül, nemhogy fényes nem lenne Vegas, de a világ legsötétebb pontjaként említhetnénk.

A szórakoztatásunkról minden sarkon gondoskodnak. A Bellagio Hotel szökőkútjának nagyságától kirázza a hideg az embert, a Mirage vulkánkitörésétől a szemünk káprázik, és ha betérünk a Strip-ről (ez a főút) megnézni a Cirque du Soleil egyik előadását, tátva marad a szánk, és még sorolhatnám naphosszat az itt fellelhető csodákat.

 szökőkút.jpg

A szállodák és kaszinók egy új dimenziót nyitnak és abszolút átfogalmazzák bennünk a vendéglátásról alkotott képünk. A Venetian szálloda harmadik emeletén például gondolások éneklik a legszebb olasz áriákat, miközben „Velence csatornáin” eveznek a Dolce&Gabbana, Tiffany Co., Louis Vuitton… hatalmas üzletei között.

Egy másik nagy attrakció a villámházasodás. Mindenféle igénynek eleget tesznek a házasságkötő kápolnák, akár Star Trekes, akár Elvises, akár pompás esküvőt szeretnénk. Egy fontos dolgot kell csak megjegyeznünk, hogy akárkivel házasodunk, csak Nevadaban számít házastársnak a kiszemelt. (Szóval, ha sikerülne összehozni egy Hangover sztorit, akkor sem kell kétségbe esnünk…)

 

Milyen az élet ebben a városban egy itt lakó szerint?

Zsuzsitól, aki Vegas külvárosában lakik, igencsak érdekes dolgokat tudhattunk meg az ottani mindennapokról, köztük azt is, hogy a legfontosabb az amerikai kertvárosi életben a „perfect picture”. Tehát egy makulátlan, tiszta képet kell kialakítani magunkról, ha a közösségbe integrálódni szeretnénk és jóban akarunk lenni a szomszédsággal. A rossz hírnév ugyanis végzetes lehet. Ha például van egy nagyobb cége az embernek, gyakorlatilag egy hibát sem engedhet meg magának, ugyanis, ha bármilyen „félre siklásra” fény derül, akkor onnantól a stigmát magán kell hordania, ennek következtében pedig jó eséllyel be is fog csődölni a vállalkozása. Szigorú világrendnek tűnik? Persze csak képmutatásról van szó, míg más téren már közel sem ilyen mélyek az elvek. Például senki nem hiszi el, hogy ott élsz, de nem drogozol, mivel ez teljesen általános a lakosok körében.

fel.jpg

Viva las Vegas! 
Lényeg a lényeg: ami Las Vegasban történik, az ott is marad! Mármint a monoklikat leszámítva…

süti beállítások módosítása