Időutazás zenével fűszerezve
A Közgáz Gólyabál zenei palettája

A vasárnap délutáni reggelek nem mindig indulnak könnyen – elvégre olykor-olykor muszáj lazítani egy keveset, az olykor pedig nem ritkán jelenti a szombat estét. Benne van a pakliban, hogy most is kialvatlan vagy cseppet, de ha épp nem is, pontosan egy hét múlva nagy valószínűséggel egy végigbulizott estével a hátad mögött ébredsz majd, elvégre jövő hét szombaton megrendezésre kerül a Közgáz Gólyabál. Ezt a bulit, kiváltképp corvinusoként, nagy hiba lenne kihagyni – már csak négyemeletnyi buli és a négy színpadnyi fellépő miatt is. Hogy az egyes színpadok, milyen koncerteknek adnak majd otthont, arról következzen most egy kis áttekintés.

 bál6.jpg

 

RedBull Nagyszínpad

A Nagyszínpad minden alkalommal előrukkol valamilyen különleges produkcióval, most sem lesz ez máshogy. Három évvel ezelőtt ezen a Hadouken hatalmas bulit csapott, idén pedig a hazai zene nagyjain túl, ismét egy külföldön is elismert, világszintű hírnévvel rendelkező előadó, Delta Heavy lesz felelős a pörgésért és a hangulatért. Az Aulában felállított színpadon a gólyatáncok és a báli szépség választás után, a méltán híres Muzzaik fogja kezdeni a bulit, és utána következik majd az est fénypontjaként, az előbb már beharangozott Delta Heavy. Az Egyesült Királyságból érkező fellépő már az EFOTT-on is felejthetetlen koncertet adott, így nem kérdés, hogy ez alkalommal is fergeteges másfél órára számíthatunk tőle! Delta Heavy zenéje kétségkívül különleges, a produkció pedig lenyűgöző lesz, a buli ezzel azonban még közel sem fog véget érni. Az évek során két DJ-vel nőtt össze a közgázos bulik fogalma, közülük az egyik Julia Carpenter, aki köztudottan legalább olyan jó zenét játszik, mint amennyire csinos. Ez elsőre nem mond sokat? Sebaj, most megtudhatod, pontosan miről is van szó, hiszen a szőke szépség ismét fellép majd az egyetem színpadán. És, hogy este végére se ülepedjen le a buli, a zárásról majd DJ Whiteboy fog gondoskodni.

Fütyülős Színpad

Idén a Fütyülős Színpad kicsit a kettősségről szól. Kettősségről, mert az este első felében felhangzó, kicsit nyugodtabb taktusok után a hangulat és a zene fokozatosan áttér majd a veretősebb, pörgősebb irányvonalra. Az első fellépő nem más, mint DJ Mira, aki kétségkívül nem az a beszűkült, kiismerhető lemezlovas típus, hanem olyasvalaki, aki mindig elő tud rukkolni valami újjal, valami váratlannal, így az ember sosem tudja, hogy aznap éppen milyen bulira számíthat tőle. Zsákbamacska – de megéri kockáztatni. A közgázos bulik kapcsán az előbb említett Julia Carpenter mellett Gyurex neve az, ami mindig mindenkinek beugrik – nem véletlenül, hiszen a DJ idén is ellátogat a Gólyabálra, hogy sajátos szóhasználattal élve minden zenét meggyilkoljon, illetve, hogy még ezelőtt a szépségverseny döntőjében zsűrizzen. Az estét ezen a színpadon Ludmilla koronázza, illetve zárja majd, aki mára minden kétséget kizáróan Magyarország legjobb női DJ-je. Egy hazai fesztivál egy már szinte elképzelhetetlen lenne nélküle, és amikor fellép, sohasem okoz csalódást, így a fergeteges hangulat most is garantált.

Playboy Színpad

A Playboy Színpad, ahogy minden évben, a Közgáz Gólyabál déli színpada idén is inkább az alter vonalon mozog majd, ahol a magyar zene legjavából kaphattok egy igazán ütős kóstolót. Elsőként négy olyan fiatal fog a színpadra lépni,  akiknek igencsak hamar sikerült betörniük a zeneiparba – a Carbovaris vidám számaival biztosan megalapozza majd az este hangulatát. Utánuk pedig a magyar fellépők egyik legnagyobbja, a Punnany Massif is tiszteletét teszi a bálon. Ugyanezen a  színpadon ugyanez az együttes már fellépet két éve, akkor még kevesen ismerték őket. Azóta kihoztak megannyi hatalmas slágert, felléptek a legtöbb fesztiválon, letudtak számtalan fergeteges koncertet, és most újra itt vannak. Aki volt már fesztiválon az pontosan tudja, hogy mekkora bulit tudnak csinálni a srácok – a gólyabálon sem kell kevesebbre számítani. Eddigre biztosan felpörög a hangulat, de ezzel még közel sem érte el a csúcspontját az este, hiszen a hangulat forrósodásával színpadra lép majd Magyarország legsikeresebb, elektronikus zenéjét játszó együttese is, a Brains. Végszóként pedig még egy újabb színfolt tűnik majd fel: a Corvintető közönségének már nem lesz idegen a déli színpad záró vendége, ugyanis a Tesco Disco, a magyar indie mozgalom első zászlóshajója lesz az.

Snowattack Retro Színpad

Az utolsó színpad, a Snowattack Retro Színpad, az elmúlt évek zenei kínálatához képest valami újat, valami egyedülállót jelent, hiszen egy fergeteges retro koncertsorozatnak fog otthont adni. A színpadot nem más, mint Európa egyik legnagyobb sí, snowboard és zenei fesztiválja, a Snowattack szponzorálja, így nem kérdés, hogy olyan hatalmas buliban lesz részed, mint amilyenre a fesztiválon is számíthatsz majd. A színpadot az 1989-ben alakult Animal Cannibals nyitja tíz órakor. A hiphop stílus képviselői fordultak már meg Corvinusos rendezvényeken, ezerszer hallhattuk már tőlük, hogy Budapest nyáron mennyivel szabadabb, és nem kérdés, hogy most is hamar felpörgetik majd a hangulatot. A stafétát ezután Kozso és az Ámokfutók fogják átvenni, így, aki ki akarja engedni a hangját és szívesen nosztalgiázni a Szomorú szamurájjal, annak mindenképpen itt lesz a helye. Éjféltől kettőig pedig a méltán híres pöttyös labda hull majd az égből, hiszen Dévényi Tibi bácsi lép majd a színpadra. Az este tökéletes zárásáról végül Baka Szabi gondoskodik majd, aki a mai napig büszke arra, hogy bakelit lemezeket használ, még ha digitálisan is. A retro picit megosztó, ízlések és pofonok, de abban biztosak lehetünk benne, hogy ennél a színpadnál a 80-90-es évek legjobb zenéiből nem lesz hiány.

 

A pontos programot, ahogy a bállal kapcsolatos más fontos információkhoz hasonlóan, megtalálod a Közgáz Gólyabál honlapján! Érdemes böngészni, olvasgatni. 

süti beállítások módosítása