Interkulti Karácsony – Finn filmmel, fotókkal és folyóirat bemutatóval

Az Interkulturális Műhely december 11-én, csütörtökön 18.00-tól tartja félévzáró rendezvényét a C314-es teremben, ahová minden érdeklődőt szeretettel vár. Garantált a süti, tea és jó hangulat.

interculturalxmas.jpg

Egy eseménydús és sikeres félév zárásaként sokszínű karácsonyi rendezvényre készül a Magatartástudományi és Kommunikációelmélet IntézetInterkulturális Műhelye. A tagok a Műhely nevéhez hűen az interkulturalitás jegyében egy kellemes, karácsonyi hangulatú délutánra invitálnak mindenkit, akit érdekel a fotózás, az Erasmus, a filmezés vagy a különbözőkultúrák.

Az ősszel az Interkulturális Műhely gondozásában elindult a Társadalomtudományi Kar első Erasmus fotópályázata, a beérkezett képeket nézegetve az érdeklődők bepillanthatnak a kar erasmusos diákjainak fotókba öntött életébe és élményeibe, és talán ahhoz is kedvet kapnak, hogy jövőre ők is éljenek ezzel a különleges lehetőséggel.

A Műhely újonnan induló, angol nyelvű, online magazinja is bemutatkozik a tagok saját cikkeivel. Az első szám eklektikus tematikájának hívószava a „diversity”, vagyis változatosság, ami egyrészt a tagok széles érdeklődési körét, másrészt az Interkulturális Műhely ars poétikáját hivatott bemutatni. A cikkek témái között felbukkan a brit hercegi család, a 21. századi kozmopolita kérdés, az eltűnőben lévő ír hagyományok, az örökérvényű női jogok kérdése, a norvégok identitása, de még a magyar származású George Gerbner médiakutató is.

Emellett a műhely-tagok 18.30-tól közös filmnézésre invitálnak bárkit, aki a Reszkessetek betörők! és a Télapu sokadik részének szép emlékeket idéző, mégis elcsépelt frázisai helyett valamilyen különlegesebb karácsonyi filmre vágyik. A felkínált alternatíva A Karácsony története című 2007-es finn filmdráma, amely a Télapó legendájáról szól. Ez már csak azért is megér egy misét, mert ki is tudhatna többet a témáról, mint maguk a finnek, ráadásul végre egy igazi európai karácsonyt láthatunk, nem pedig olyat, amit a napos Hollywoodban álmodtak meg. Ha már a mi telünk nem kezdődött valami havasan, legalább a karácsonyi filmek legyenek hangulatosak, erről pedig a lappföldi háttér mindenképpen gondoskodik.

Helyszín: BCE C. épület 314-es terem
Időpont: 2014. december 11. csütörtök – 18.00

Programok:

  • Az Erasmus fotópályázatra beküldött fotók kiállítása
  • Bemutatkozik az Interkulturális Műhely saját cikkeket tartalmazó online magazinjának első száma
  • A Karácsony története – filmvetítés 18.30-tól (angolul magyar felirattal)

Bármilyen kérdésetek van, nyugodtan keressétek fel az esemény Facebook oldalát!

Koskó Barbara

süti beállítások módosítása