Miről szól a Gyakorlati Diplomácia Társasága?

T Karosként gyakran álmatlanul forgolódunk, hogy vajon milyen állapotban van ezekben az órákban a posztvesztfáliai világrend. A forró kávé gőzében is kereslet-kínálati görbéket vélünk felfedezni, Max Weberrel fekszünk és ébredünk. Elméleti felkészültségünkhöz tehát nem fér kétség. 2007-ben karunk néhány lelkes diákja azonban úgy döntött, önkéntes alapon felturbózza képzésünk gyakorlati oldalát.

gydt2.jpg

Így alakult meg a Gyakorlati Diplomácia Társasága, melynek tagjaiként azóta is töretlenül azon igyekszünk, hogy a külpolitika és a diplomácia világának kulisszatitkait közelebb hozzuk a diáksághoz, valamint előadás-sorozatainkkal a nyilvánossággal is megoszthassuk tapasztalatainkat. Zártkörű kurzusainkon a magyar külpolitikai élet tapasztalt képviselői mesélnek karrierjükről, látnak el bennünket praktikus trükkökkel. A tanultakat vitaestek, tárgyalási szimulációk, valamint az Egyetem hivatalos, protokolláris rendezvényei során kamatoztathatjuk – nem beszélve leendő karrierünkről.

Az egyetemistákra oly jellemző kiégést megelőzendő természetesen a közösségépítésre és szórakozásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Minden félévben szervezünk közös kirándulást az ország csinos tájainak valamelyikére, jelenlegi és alumni tagjaink is egymásra találhatnak éves bankettjeinken. Gyakran van lehetőségünk a csapatépítést és a szakmaiságot együtt kamatoztatni: hazánkban és szomszédainknál működő nagykövetségek meghívásának eleget téve tanulmányi kirándulásokon is részt vehetünk. Mindezeken felül természetesen a spontán baráti jellegű találkozóink sem maradhatnak el, nyaranta pedig a T Kar gólyatáborában is képviseltetjük magunkat.

Szeptemberenként zajlik felvételi időszakunk az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diáktársainknak, érkezzenek bármely egyetemről. Pontosabb információ az idei felvételi lehetőségekről honlapunkon elérhető el. Ha úgy érzed, a fentiekhez hasonló kreatív kihívásokra és egy összetartó, családias társaságra vágysz, keress bennünket az interneten keresztül, vagy vegyél részt a félévnyitó programunkon és az azt követő infóesten.

süti beállítások módosítása