Könnyű francia desszertek a karantén idejére
Könnyű francia desszertek a karantén idejére

borito_2.jpg

A francia egy pozitív szó a szótáramban, ahogy a sütemény is, a francia süteménynél pedig kevés jobb dolgot tudok. Mióta a receptkönyveim gyűjteménye egy eredeti francia nyelvű könyvvel is bővült, naponta meggyőzöm magam arról, hogy a nyelvtanulás legjobb módja a házi vajas leveles tészta vagy a tarte Tatin elkészítése. Három gyors, egyszerű és eredeti francia receptet hoztam most nektek, melyekhez még a felvásárolt lisztből is tudok használni!

Írta: ...

Könyvajánló - Olvasd el egy nap alatt!
Könyvajánló - Olvasd el egy nap alatt!

books-768125.jpg

Ha úgy érzed, felemészt a sok beadandó és online óra, és nincs időd egy nagyobb lélegzetvételű regényre, akkor van egy jó hírünk számodra! Vannak könyvek, amiket tényleg egy nap alatt el lehet olvasni, de hatásuk természetesen tovább tart. Könyvajánlónkban három egynapos könyvet mutatunk be, amit elkezdhetsz és be is fejezhetsz akár egy szombati napon.

Írta: Sipos Sára

 

Alessandro Baricco: Novecento

1966842_621437937945491_1701302948_n.jpg

Baricco monodrámája a legmeghatározóbb az ...

A hallgatók visszajelzéseire is támaszkodik a Corvinus a távoktatás során - Interjú Szabó Lajos György oktatási rektorhelyettessel
A hallgatók visszajelzéseire is támaszkodik a Corvinus a távoktatás során - Interjú Szabó Lajos György oktatási rektorhelyettessel

corvinus_image_2017_320.jpg

Hamarosan a második távoktatásos hét is véget ér a Corvinuson. Hogyan sikerült az átállás, mik az első hét tapasztalatai? Milyen kihívásokat kellett megoldania az egyetemnek? Mi várható még, hogyan zajlik majd a vizsgaidőszak? Többek között ezekről beszélgettünk Dr. Szabó Lajos Györggyel, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettesével.

Írta: Kovács Máté

A távoktatás módszertanát korábbi cikksorozatunkban mutattuk be a Corvinus ...

Az e-learning ilyen fokú elterjedése felmérhetetlen hatással lesz a magyar társadalomra - Interjú Dr. Rab Árpáddal
Az e-learning ilyen fokú elterjedése felmérhetetlen hatással lesz a magyar társadalomra - Interjú Dr. Rab Árpáddal

notes-macbook-study-conference-7102.jpg

Az utóbbi években sokat hallottunk és tanultunk az információs társadalomról. A jelenlegi járványhelyzetnek erre gyakorolt hatásairól azonban egyelőre csak elmélkedni tudunk. Dr. Rab Árpád információs társadalom kutatóval, a Budapesti Corvinus Egyetem docensével beszélgettünk arról, hogy a koronavírus-járvány a jövőben hogyan változtathatja meg az oktatást és a munkaerőpiacot, illetve hogyan befolyásolhatja a távmunka a mindennapjainkat. Kétrészes ...

A média szerepe a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásban - Interjú Urbán Ágnes médiakutatóval
A média szerepe a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásban - Interjú Urbán Ágnes médiakutatóval

sam-wheeler-tuyyno_vdp0-unsplash.jpg

A COVID-19 elképesztő mértékű médiavisszhangot keltett az elmúlt hetekben, hónapokban. A híradók tájékoztatnak az operatív törzs hivatalos döntéseiről, a betegek és az egészségügyi felszerelések számáról, a YouTube-videók előtt társadalmi célú reklám hívja fel a figyelmünket az otthonmaradásra, az online hírportálok szinte azonnali tudósítást folytatnak a történésekről, a személyes blogokon és Facebook-oldalakon beszámolókat, ...

Ez a legjobb időszak egy egészségesebb étrend kialakításához - Tippek Zsigovits Angelika táplálkozási szakértőtől
Ez a legjobb időszak egy egészségesebb étrend kialakításához - Tippek Zsigovits Angelika táplálkozási szakértőtől

istock-174773026.jpg

Az internet tele van olyan információkkal, hogy mit nem szabad ennünk, vagy melyik élelmiszer okoz rákot. Mondanom sem kell, hogy ezeknek a videóknak, írásoknak a legnagyobb része valótlanság. Sokkal hasznosabb azzal foglalkozni, hogy mit ehetünk, mi kell egy egészséges étrendhez, amit akár egyetem és munka mellett is fogyaszthatunk, most pedig a kényszerű otthonlét során időnk is lesz kísérletezni.

Zsigovits Angelika táplálkozástudományi szakemberrel ...

süti beállítások módosítása