Ki vesz kalapot 2020-ban?
Ki vesz kalapot 2020-ban?
Öreg szakma, nem vén szakma II. rész

borito_2_1.jpgInterjúnk első részében kalapokról, a családi vállalkozásról és a magyarországi kalapkészítés történetéről beszélgettünk. Itt az idő, hogy a gazdasági hátteret is megvitassuk. Az üzlet és a család történetén, valamint szórakoztató anekdotákon túl a XXI. század kihívásairól is beszélgettünk. Egy kézműves mikrovállalkozásnak is szüksége van innovációra a fennmaradáshoz.

Írta és fényképezte: Bera Viktor

Önöknél női és férfi ...

Ki készít kalapot a XXI. században?
Ki készít kalapot a XXI. században?
Öreg szakma, nem vén szakma I. rész 

borito1.jpgAz ezredforduló óta különösen sokat hallani arról, hogy a gyárak növekedésével és a globális kapitalizmus megerősödésével rengeteg szakma egyszerűen eltűnt. Nemcsak a néprajzi múzeumokban látható falusi mesterségek - a városokban  is megfigyelhető ez a jelenség. Bizonyos munkakörök eltűnése valamelyest indokolt, például az utcai lámpák meggyújtóira nincsen többé szükség, több kisiparos szakma azonban indokolatlanul és sajnálatosan van ...

Miért pont augusztus húsz?
Miért pont augusztus húsz?

bor_1.pngEbben az évben nem fogjuk tudni úgy ünnepelni augusztus 20-át, ahogyan az eddig az évek során, hiszen a vírus miatt minden nagyobb rendezvényt lemondtak. De ha foglalkoztat a kérdés, hogy mégis mióta ünnepeljük augusztus 20-án államunk alapítását, vagy hogy mióta van tűzijáték, akkor tarts velünk ezen a rövid történelmi utazáson.

Írta: Gajdics Bálint

Mi jut eszünkbe augusztus 20-ról? A dolgozó embereknek először biztosan a munkaszüneti nap vagy a ...

Múzeumi élmény otthon - Avagy miért szeretjük a művészeti albumokat?
Múzeumi élmény otthon - Avagy miért szeretjük a művészeti albumokat?

borito_1_1.jpgVan Gogh napraforgókkal, az impresszionisták idilli tájakkal vagy Andy Warhol a fényképeivel házhoz jönnek. A művészeti albumok segítségével mindenképp. Ha szívesen befogadnád őket, hogy mindennapos vendégek legyenek, számos kiadó rengeteg könyve közül választhatsz - bevezetünk ebbe a különleges világba.

Írta: Bera Viktor, Sipos Sára /  Képek: Bera Viktor

Szeretünk múzeumba járni, kiállítást látogatni, az elmúlt hónapokban pedig bebizonyosodott, ...

Törj a csúcsra! - Egynapos túrák a Magas-Tátrában
Törj a csúcsra! - Egynapos túrák a Magas-Tátrában

07_csucs.jpg

Kimerítő csúcsmászások, zord sziklafalakkal határolt keskeny ösvények, hosszú hágó- és nyeregtúrák, hűsítő hegyi tavak és patakok körüli lassú séták - a Magas-Tátra minden természetkedvelő számára feledhetetlen élményeket nyújt. Saját tapasztalainkra épülő ajánlónkban a számtalan lehetőség közül szemezgetve egynapos túrákon vezetünk végig titeket.

Írta és fényképezte: Taxner Tünde, Barla-Szabó Zsófia

Kriván

A Kriván (2494 m) a ...

süti beállítások módosítása