Budapest gyöngyszemei éjjel és nappal - Fotósorozat
Budapest gyöngyszemei éjjel és nappal - Fotósorozat

7.jpgBudapest építészeti műremekei más-más arcot vesznek fel éjjel és nappal, amit Szép Zsóka fotósunk hűen megörökített. Más időpillanatokban, de ugyanabból a kameraállásból rögzítette a legemblematikusabb helyszíneket. Az első képpáron a Hősök tere látható a Milleniumi emlékművel, amely az oda vezető Andrássy úttal együtt az UNESCO Világörökség része.
8.jpg

A második fotópáron a pesti oldalról fényképezve a Budai Várnegyed egyik része látható, ...

Koronavírus: betekintés a virágpiac helyzetébe
Koronavírus: betekintés a virágpiac helyzetébe

pansy-1177407_1920.jpg

Az utóbbi hetek történései alapjaiban rengették meg valamennyi ország gazdaságát, komplett iparágak több hétre gyakorlatilag megszűntek. Különösen nehéz helyzetbe került a dísznövény-kereskedelem. Páran találkozhattak a közösségi oldalakon egy német kertész videójával , melyben arra kéri az embereket, a karantén alatt is vásároljanak virágokat, ugyanis a termelőknek a növények rendkívül költséges fenntartása és a megsemmítés között kell ...

6 film a II. világháborúról, amit még nem láttál
6 film a II. világháborúról, amit még nem láttál

fortepan_142687.jpg

1945. május 8-án, ma 75 éve hivatalosan véget ért a II. világháború Európában. Az ezt megelőző pár év keserves szenvedését mi, egy békében felnövő generáció tagjai szinte fel sem tudjuk fogni. Mégis megpróbálhatjuk megismerni és megérteni ezt a korszakot az azóta készült számtalan, ezt feldolgozó művészeti alkotáson keresztül - köztük az egyik természetesen a film. A következőkben néhány II. világháború témájú filmet ajánlunk nektek ...

Mi lesz velem, ha rosszabb lesz idén az átlagom?
Mi lesz velem, ha rosszabb lesz idén az átlagom?
A veszélyhelyzetben senki sem veszítheti el ösztöndíjas helyét a tanulmányi eredménye miatt

nevtelen_terv_2.png

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben nem lehet akkor sem kiesni az ösztöndíjas helyről, ha a hallgató nem teljesíti a szokásos feltételeket – derült ki a legújabb Elnöki Testületi rendelkezésből . A rendelkezés egy korábban megjelent kormányrendelet alapján született, melyben a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedéseket szabályozzák.

Mit jelent ez a gyakorlatban állami ...

Hogyan éljünk egy sport nélküli világban?
Hogyan éljünk egy sport nélküli világban?

image.png

A járványhelyzet hatására a világ sportélete szinte egyik pillanatról a másikra teljesen leállt. Hozzám hasonlóan sokan maradtak kedvenc csapataik meccsei és a szombat délutáni közvetítések nélkül.  Ezért egy kis segítséget nyújtva ebben a cikkben arról lesz szó, miként lehet lehet átvészelni ezeket az ínséges időket. Sorozat- és könyvajánlók mellett szó lesz online közvetítésekről és E-sportról is.

Írta: Gajdics Bálint

A koronavírus ...

"Ha nem hiszel az álmodban, ne is vágj bele" - Hogyan érinti a startupokat a koronavírus-válság?
"Ha nem hiszel az álmodban, ne is vágj bele" - Hogyan érinti a startupokat a koronavírus-válság?

backlit-dawn-foggy-friendship-697243.jpgAz online események tengerében szakmailag érdekes témákat is találhatunk. Ezek a műsorfolyamok a szakértők szemüvegén át, élőben vezetnek be egy-egy gazdasági témakörbe. Az Out of the box és a Túlélési Kisokos – Elsősegély startupok és kisvállalkozások számára sorozatok jól példázzák a tartalmas online rendezvényeket. Dőljünk hátra a fotelban, és tudjunk meg többet a startupok jelenlegi helyzetéről!

Írta: Taxner Tünde

Elérkezett az ...

süti beállítások módosítása