BudaPest ajánló – Szabadtéri sportolási lehetőségek az egyetem közelében

tan-kuen-yuen-cxxuauctihq-unsplash.jpg

Az aktív pihenéshez, sportoláshoz nem feltétlenül szükséges kondibérletet venned, ugyanis Budapest számos lehetőséget nyújt a szabadtéri sportolásra. A főváros kültéri kondiparkjaiban gépeken is dolgozhatsz, de saját testsúlyos edzést és különböző tornagyakorlatokat is végezhetsz.

Írta: Kalánová Barbara; borítókép: Unsplash

Nehru part

A sportolási lehetőségekben bővelkedő Nehru parton Dunára néző kilátással nem csak futni lehetséges. A fitneszparban edzhetsz, bicikli- és gördeszkapályán gurulhatsz, a kosárlabdapályán pedig kedvedre űzheted a sportot akár egyedül, akár csapatban. A testformálásra a haspad, a láblengető- és gyaloglógép is a rendelkezésedre áll.

samuel-regan-asante-elqhvjvajq8-unsplash.jpgForrás: Unsplash

Városmajor

Hangulatos sportközpont vár a Városmajorban is, ahol futó-, kosárlabda- és focipályán is sportolhatsz. Ha kedveled az extrémebb mozgásformát, a parkourpályát imádni fogod. Az állólképességedet a fitneszeszközökön tesztelheted, illetve egy tájékoztató is segít eligazodni, hogyan érdemes használni a gépeket. Erősítő és kardio edzésekre is kiválóan alkalmas a kondipark.

gabin-vallet-j154nekpzlq-unsplash.jpgForrás: Unsplash

Bikás park

A színvonalas eszközökkel felszerelt Bikás park Budapest egyik legkedveltebb sportolási helyszíne. Streetballozásra, futásra és saját testsúlyos edzésekre is bőven van lehetőség. A gépekhez használati utasításokat is találsz, amelyek segítenek helyesen végezni a különböző gyakorlatokat.

gheorghe-catalin-crisan-biobs6gunta-unsplash.jpgForrás: Unsplash

Goldmann György tér

A tornászok kedvenc sportterének számító Goldman György téren minden adott tornászgyakorlatok gyakorlásához. A helyszín a deszkásoknak is kedvez pályájával, de a kötélmászás szerelmesei is megtalálják az ahhoz szükséges eszközt.

Korábbi Budapest ajánlónkban látnivalókat és érdekességeket gyűjtöttünk össze a Corvinus közelében. Ezeket ebben a cikkünkben találhatjátok meg egy csokorba szedve.

süti beállítások módosítása