Vétkesek közt cinkos, aki néma - vélemény
Vétkesek közt cinkos, aki néma - vélemény
Harc a cyberbullying ellen

vetkesek_kozt_cinkos_aki_nema.jpg

Az internetes zaklatás nap mint nap előjön, és egyre szélesebb réteget érint a digitalizáció terjedésével. A Corvinus hallgatói évről-évre indítanak olyan projekteket, melyekkel a problémára szeretnék felhívni a figyelmet. Következő cikkünkben Bokovics Nóra és Tóth-Máté Bence újságíróink mondják el véleményüket a témáról, és saját hallgatói kisfilmjüket is bemutatják. 

 A cyberbullying fogalma a többség számára nem ismeretlen. Az internet ...

Küzdelem az időnkért
Küzdelem az időnkért
APPróhirdetés sorozat II. rész

william-iven-gcsnospexfs-unsplash.jpg

Catherine Price újságíró, a Digitális detox című könyv szerzője férjével minden héten „digitális sabbatot”, vagyis telefonmentes szombatot tart. Amerikai táborszervezők egyhetes digitális elvonókúrákat kínálnak, melyek kifejezetten üzletembereknek, vállalatvezetőknek és startuppereknek nyújtanak empátiát, kreativitást és alkotókedvet növelő pihenést. Léteznek azonban kevésbé radikális megoldások is a képernyőidőnk csökkentésére, és a ...

Wheel Talk is The New Real Talk
Wheel Talk is The New Real Talk
Fenyvesi Zoltán a Corvinuson járt

d031df85a209398b8322c422b5387a20.jpg

Az influencer, sportoló, motivációs előadó és amatőr színész, Fenyvesi Zoltán a Corvinuson járt 2019. november 27-én. A „Wheel Talk is The New Real Talk” rendezvény vendégeként olyan tabutémákat feszegetett, melyek a hallgatókat is meglepték. Az eseményt másodéves kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatók szervezték meg egy egyetemi projektmunka részeként.

 

A Wheel Talk a mozgásukban korlátozott személyek mindennapi problémáira ...

"A közgázos diákok fantasztikusak"
"A közgázos diákok fantasztikusak"
Interjú Balázsné Mócsai Andreával, a Kenneth Rice-díj idei nyertesével

statttj.jpg

Milyen a jó tanár? Hogyan lehet tartani a lépést a digitális generációval, és milyenek a Corvinusos hallgatók? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Balázsné Mócsai Andreával, a Statisztika Tanszék Kenneth Rice-díjas mesteroktatójával. (fotó: Bartha Zsuzsanna)

Mit jelent számodra a Kenneth Rice-díj? Hatással van a munkádra?

Őszintén mondom, borzasztóan meglepett. Sokat dolgozom a háttérben, de nem gondoltam volna, hogy ez kari szinten is ...

Főzzünk takarékon! - Sass Dani tippjei és receptjei egyetemistáknak
Főzzünk takarékon! - Sass Dani tippjei és receptjei egyetemistáknak

dani.jpg

Egyetemistaként nehéz mindig odafigyelni a megfelelő táplálkozásra. Gyakran nincs elegendő idejük a diákoknak otthon sürgölődni a konyhában, vagy hiányzik a mindennapjaikból a rutinszerűség. Sok esetben olcsóbb bemenni egy büfébe, mint megvásárolni az alapanyagokat egy otthoni főzőcskézéshez. Vagy mégsem?

Sass Dani egy csapat Corvinusos diák által szervezett eseményen felvette a kesztyűt az egyetemisták körében uralkodóvá vált gyorsétterem, kétnapos ...

A tudomány és a tanítás autonómiája érintetlen marad
A tudomány és a tanítás autonómiája érintetlen marad
Szabó Lajos György, oktatási rektorhelyettes

corvinus_image_2017_238_-min.jpg

A Corvinus Egyetem komoly projektet vállalt magára, amikor hazai viszonylatban elsőként kezdett modellváltásba. Mi volt ennek az oka, miért szükséges az átalakulás?

rtemagicc_dr_szabo_lajos_gyoergy_2_jpg.jpgHa a hazai rangsorokat nézzük, vitathatatlan a Corvinus teljesítménye. Azonban ma már ez nem elég, a versenyképesség regionálisan és globálisan is fontos. A mi elsődleges versenytársaink a kelet-közép-európai egyetemek, ebben a versenyben pedig van hová fejlődnünk.

(fotó: Dr. Szabó Lajos ...

Út Tokióba
Út Tokióba

71951085_3001430686550178_5623045860519575552_o.jpg

A magyar női kézilabda válogatott már Japánban akklimatizálódik, edzőmeccsekkel próbálja felvenni a ritmust a 2019. november 30-án kezdődő világbajnokságra, ahol reális cél lehet az olimpiai kvalifikáció kivívása is.

„A jelenlegi magyar válogatott gyorsabb és erősebb, sokat lépett előre az elmúlt három évben; nagyon közel vagyunk az élcsapatokhoz, ami nagyon bíztató a jövőre nézve” - ez a mondat a magyarországi sajtótájékoztatón hangzott el ...

süti beállítások módosítása