A piros talpak és egy haszontalan könyök esete
A piros talpak és egy haszontalan könyök esete
Najoua Belayane

lubo_1.jpg

A piros talpak és egy haszontalan könyök esete.

Írta: Najoua Belayane

- Shukraan! Köszönöm a fáradozását!

- Hát jó nagy csomag, az biztos - bólogat nagyokat a postás, és odaadja a csomagot a lánynak. - Viszlát!

- Mégegyszer köszönöm! Viszlát! - köszön el a postástól Amira, és a nagy dobozzal a kezében már sétál is visszafelé a hajó fedélzetére. Ahogy fellép a hajóra, érzi a lába alatt mozgó folyót. Ide-oda dülöngél a hajó annak ...

Könyvajánló - Olvass Simone de Beauvoirtól!
Könyvajánló - Olvass Simone de Beauvoirtól!

konyv_2.jpgIzgalmas történet? Jó sztori? Szépen megírt regény? Mély gondolatok? Biztosan éreztétek már úgy, hogy a könyvek előtt állva választani kell ezen szempontok közül. Könyvajánlónkban egy olyan szerzőt mutatunk most be, akinek az írásaiban mindezeket egyidejűleg megtaláljátok: Simone de Beauvoir-t.

Írta: Sipos Sára

Simone de Beauvoir francia írónő, filozófus. 1908-ban született Párizsban, itt is halt meg 1986-ban. A 20. század meghatározó figurája, ...

Ponthatárokról és az átalakulás első évének eredményeiről a Corvinuson
Ponthatárokról és az átalakulás első évének eredményeiről a Corvinuson

img_0792-min.jpg

Tegnap este megérkezett a várva várt SMS, és ujjonghattunk, ha felvettek az álomegyetemünkre. A Budapesti Corvinus Egyetem is új tanévnek néz elébe: új hallgatók érkeznek, folytatódik a megújulás, új szakok indulnak, régi szakok átalakulnak. A mai sajtó háttérbeszélgetésen az egyetem vezetősége bemutatta a felvételik és a megújulási program első évének eredményeit.  

Írta: Mohos Lilla / MTI

Idén százéves a felsőfokú közgazdasági képzés, a ...

„Iskolából műhely” –  Megújulnak a doktori iskolák a Corvinuson
„Iskolából műhely” – Megújulnak a doktori iskolák a Corvinuson

img_0277-min.JPGVáltozás érinti az akadémiai pályára készülőket, illetve azokat, akik a felsőoktatásban és a tudományos szférában szeretnének elhelyezkedni - megújulnak a Corvinus doktori iskolái. Tartalmi változások történnek az immáron fuzionált iskolákban, amiknek fő koncepciója az „iskolából műhely” elv. Rövid összefoglalónkban az egyetem doktori iskoláit érintő változásról olvashattok.

Írta: Mohos Lilla / Képek: Szép Zsóka

Amíg a doktori képzés ...

5 jazz muzsikus, akikre MOST érdemes figyelni
5 jazz muzsikus, akikre MOST érdemes figyelni

borito_6.jpgA jazz egyáltalán nem egy régen elfelejtett, mára csak szűk réteg számára hozzáférhető műfaj. Korábbi cikkünkben megismertük a jazz legnagyobb klasszikusait, azonban nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy ma, 2020-ban is nagyon izgalmas zenék születnek. Bemutatunk nektek pár olyan művészt, akiket érdemes követni, és akik aktívan dolgoznak új projekteken. Kedvenc számainkból szokás szerint készítettünk egy lejátszási listát is.

Írta: Bera Viktor

kamasiwashington.jpg...

5 film a Netflixen, ami segít jobban megérteni a Black Lives Matter mozgalmat
5 film a Netflixen, ami segít jobban megérteni a Black Lives Matter mozgalmat

nevtelen_terv_1_1.png

Az elmúlt hónapokban felerősödtek a tüntetések az Egyesült Államokban az afrikai-amerikai közösségek egyenjogúságáért, az úgynevezett rendszerszintű rasszizmus ellen. A 2013-ban indult Black Lives Matter mozgalom a feketék polgári jogaiért küzd, fő célja, hogy jogszerű rendőri eljárásban részesüljenek a polgárok bőrszíntől függetlenül. A helyenként zavargásokba torkolló tiltakozások azután kezdődtek, hogy 2020. május 25-én George Floyd meghalt, ...

Az ízlelés tudománya – avagy sörkóstolás helyett érzékszervi minősítés
Az ízlelés tudománya – avagy sörkóstolás helyett érzékszervi minősítés
Interjú vírusról, vállalkozásról és egy innovatív vendéglátóipari ötletről a Senzorium alapító csapatával

felhaszn_4.jpg

Hazánkban nagy hagyománya van a borkóstolásnak, az elmúlt években pedig – a kézműves sörök előretörésével – a sörkóstolás is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. De, mint azt mondani szokták: ennek is van tudománya. A Senzorium csapata mindenkihez közelebb hozza az érzékszervi minősítés szakterületét, és egy különleges, szórakoztató program keretében mutatja be számunkra a tudományág egyediségét.

Nyitrai Ákos, Borovnyák Dávid és Sztanyik ...

süti beállítások módosítása