Veretlenül Európa csúcsára
Veretlenül Európa csúcsára
Hogyan nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Bayern München?

bayern_afp_matthew_childs.jpgA labdarúgás történetében először hódította el olyan csapat Európa elsőszámú kupasorozatának serlegét, amely minden mérkőzését megnyerte. Kanyargós utat járt be a Bayern München Nico Kovač menesztésétől a Bajnokok Ligája győzelemig, de végül révbe ért.

Írta: Rada Bálint; Borítókép: AFP

2019. november 2. Eintracht Frankfurt – Bayern München

A koronavírus még nem rúgta rá az ajtót Európára, a mérkőzéseket telt ház előtt rendezik. A ...

A könnyűzene így lett művészet - 100 éve született Charlie Parker
A könnyűzene így lett művészet - 100 éve született Charlie Parker

bbc.jpgA mai napon lett száz éve, hogy megszületett a XX. század egyik legnagyobb hatású zenésze. Charlie Parker, becenevén Bird talán kevesebbeknek ismerős, mint Louis Armstrong vagy Ella Fitzgerald, pedig a modern jazz evolúciójában talán ő a legfontosabb személy.

Írta: Bera Viktor

A második világháború idején az addig swinget játszó fiatal zenészek közül páran egy gyorsabb, improvizatív, virtuóz zenét kezdtek játszani, melyben nagy hangsúlyt kaptak a ...

Útmutató gólyáknak: Segítünk, mit kell tudnod a Corvinus informatikai rendszereiről! 
Útmutató gólyáknak: Segítünk, mit kell tudnod a Corvinus informatikai rendszereiről! 

pexels-peter-olexa-4012966.jpgAz egyetemi évek és főleg a távoktatás során a Corvinusos hallgatóknak is elengedhetetlen néhány alkalmazás, weboldal ismerete és használata.  Bemutatjuk a legfontosabb eszközöket, amiket gólyaként használnod kell majd.

Írta: Mohos Lilla

Amikor tavasszal beütött a járvány és a karantén, minden egyetemnek online oktatásra kellett átállnia, ez pedig komoly kihívást jelentett informatikai szempontból is. Az idei tanév sem lesz olyan, mint az eddigiek, ugyanis ...

Tömegtermék lett a luxus? (véleménycikk)
Tömegtermék lett a luxus? (véleménycikk)

pic_4640.jpgLuxusautó, luxusnyaralás, luxuslakás, luxustáska, luxusfeleség. Már minden luxus? Elérhető vagy elérhetetlen? Egyáltalán mióta foglalkozik ezzel az ember? Ha azt gondoljuk, csupán a közösségi média terméke, nagyot tévedünk. A luxus vágya az emberiség vérében van, de nagy felelősség hogy mihez kezdünk vele.

Írta: Sipos Sára, Képek: Bera Viktor

A luxus szó a latin luxus szóból ered, jelentése: fényűzés, pompa. Valóban ezzel kapcsoljuk össze, de a ...

Fesztivál 2020-ban? - Találkozzunk az Utcazenén!
Fesztivál 2020-ban? - Találkozzunk az Utcazenén!

67096444_10161963708305366_2820427426109063168_o.jpg2020 nem a fesztiválok éve. A tavasz eleje óta tartó koronavírus járvány alaposan átszabta a nyáron bulizni kívánók naptárát, hiszen a legtöbb zenei rendezvényt törölni kényszerültek a szervezők. Van azonban egy sajátos hangulatú, belső udvarokban, macskaköves utcákon és eldugott tereken zajló fesztivál, amely különleges légkörével, spontaneitásával és emberközeliségével idén augusztusban is kész elvarázsolni. Találkozzunk egy egyedülálló ...

Szabadulj ki a hétköznapokból! - Utazás zöldből zöldbe, olcsón Bécsbe
Szabadulj ki a hétköznapokból! - Utazás zöldből zöldbe, olcsón Bécsbe

pic1_becs.jpgA világ legélhetőbb városa. A schönbrunni kastély, a keringők, a Sacher-torta és a Habsburgok hazája. Kétórányira Budapesttől a világ egyik legdinamikusabb, legszínesebb városában egyszerre találhatjuk meg a múltat, a jelent és a jövőt. Legyen szó egynapos kirándulásról vagy akár hosszabb városlátogatásról, Bécs mindig jó választás. Fedezzük fel együtt a világ legzöldebb városát! 

Írta: Belayane Najoua

Ha Bécs szóba kerül, óhatatlanul is a ...

Gyűlölöm és szeretem - Mit fontos tudni a műanyagokról?
Gyűlölöm és szeretem - Mit fontos tudni a műanyagokról?
Zöldülj otthon! 4. rész

pexels-freestocksorg-1141835.jpgViszonyunk a műanyagokkal rendkívül kettős: tisztában kell lennünk káros hatásaikkal, mégis szinte mindennapjaink elengedhetetlen részévé váltak. Összegyűjtöttük, mit fontos tudnunk a történetükről, előállításukról, típusaikról és szennyező hatásaikról, valamint tanácsokat adunk, hogyan törekedhetsz a környezettudatosabb életmódra.

Írta: Sipos Sára & Taxner Tünde

Ma már meg sem lepődünk, mennyi minden készül műanyagból. Azonban nem mindig ...

süti beállítások módosítása