Zenészek a vásznon - filmajánló
Zenészek a vásznon - filmajánló

bass-guitar-1841186_1920.jpgPop-rock, posztpunk, folk, jazz: mindegyik műfajnak megvannak a legendás alakjai, akiknek az élete általában éppoly érdekes, mint a zenéje. Ez a filmrendezőket is gyakran inspirálja - így születnek a zenészéletrajzi filmek. Összegyűjtöttünk négy kedvencet, melyek anélkül is élvezhetők és érdekesek, hogy kívülről fújnád az adott zenész minden dalát. De ha megnézed a filmeket, garantáltan beleszeretsz a zenékbe is.

2020.11.15. Szerkesztette: Sipos Sára, ...

Tour de France, magyarok és sok minden más
Tour de France, magyarok és sok minden más
Az országúti kerékpár 2020-as szezonjáról röviden

tdf_dobogo_getty_images.jpg

A koronavírus-járvány miatt elmaradt budapesti Giro-rajt, egy emlékezetes, utolsó szakaszos Tour de France-fordítás és egy magyar fiatalember kiváló eredményei egyaránt sporttörténeti pillanatok voltak – olyanok, melyek kapcsán érdemes kicsit elmerülnünk az országúti kerékpársport világába.

2020.11.14. Írta: Rada Bálint,  borítókép: TdF dobogó Forrás: Getty Images

Tour de France…

A verseny, amit mindenki ismer, és ami a legtöbb embert ...

“Rengeteg nemzetközi barátság indul az ESN segítségével” - Interjú Ilcsik Márk elnökkel
“Rengeteg nemzetközi barátság indul az ESN segítségével” - Interjú Ilcsik Márk elnökkel

img_6749_2.jpg

Az ESN Corvinus diákszervezet lehetőségeket kínál az egyetemre érkező nemzetközi diákoknak a magyar kultúra megismerésére, segítséget nyújt a beilleszkedéshez és kapcsolatok kiépítéséhez. A diákszervezet a nemzetközi diákok mellett a corvinusos hallgatók számára is lehetőséget ad a nyelvtanulásra és a nemzetközi kapcsolatépítésre. Ilcsik Márkkal, az ESN Corvinus elnökével beszélgettünk.

2020.11.13. Írta: Hegedüs Kata, borítókép: ESN

  ...

Neked mit jelent a mesterképzés? - Válassz tudatosan!
Neked mit jelent a mesterképzés? - Válassz tudatosan!

v_zs_0018.jpg

Egy mesterképzés elkezdése minden félév végén új lehetőségként lebegh et  a szemünk előtt, azonban nem könnyű meghozni a döntést. A Corvinus Hallgatói Támogatás  karriertanácsadó  munkatársa   összegyűjtötte , hogyan  építheted be a döntésedbe a  tudatos ságot a mikor mesterképzésre jelentkezel, és milyen szempont okat  go ndol hatsz még át  a választás során .

2020. 11. 12. Írta: Perényi Andrea, borítókép: Váradi Zsófia, Közgazdász

...
Élmények élmények hátán  - Erasmusos hallgatók őszinte beszámolói
Élmények élmények hátán - Erasmusos hallgatók őszinte beszámolói

20181028-p1050013_dominik_mora-min.jpgNéhány őszinte Erasmus-beszámoló az elmúlt évekből olvasóinktól és szerkesztőségünk tagjaitól, melyek valószínűleg meghozzák a kedved a jelentkezéshez. Életre szóló élmények, külföldi tapasztalatok és nemzetközi kapcsolatépítés - Corvinusos hallgatóként 2020. november 20-ig lehet jelentkezni Erasmus-programra.

2020.11.11. Szerkesztette: Hegedüs Kata / Borítókép: Móra Dominik

Svédország - Örebro University

2018 őszi félévében voltam a ...

Az író, aki a te lelkedet is megérintheti
Az író, aki a te lelkedet is megérintheti
199 éve született Dosztojevszkij, az egyik legnagyobb orosz író

pic1_2.jpg

Bűn és bűnhődés, lélektan, orosz irodalom - három kifejezés, melyről sokunknak biztosan Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij jut eszébe. Ma 199 éve született a lélektani regény mestere, aki a szereplők szellemén, pszichéjén és gondolatain át ábrázolta a tárgyilagos és szürke valóságot. Visszaemlékszünk kalandos, szenvedéssel és szenvedéllyel teli életére, miközben beutazzuk a fagyos és elszigetelt Oroszországot. 

2020.11.11. Írta: Belayane Najoua, ...

Adott a lehetőség, élni kell vele! - Elindult a jelentkezés a Double Degree programra a Corvinuson
Adott a lehetőség, élni kell vele! - Elindult a jelentkezés a Double Degree programra a Corvinuson

img_2647.jpg

Sinkovits Rolanddal, volt Corvinusos diákkal beszélgettünk a Dupla Diploma programban szerzett élményeiről és tapasztalatairól. A program kinyitja a külföldi kapukat a közgázos hallgatók előtt, akik alapképzésük végét akár egy extra, külföldi egyetemen szerzett diplomával is zárhatják. 

2020.11.10. Írta: Hegedüs Kata, borítókép: Sinkovits Roland

Röviden a Dupla Diploma programról a Corvinuson
A kettős diploma programok lehetőséget biztosítanak ...

A vizsgaidőszakot is online formában tervezik a Corvinuson
A vizsgaidőszakot is online formában tervezik a Corvinuson

b_b_32.jpg

Távoktatásra állnak át a felsőoktatási intézmények a járványhelyzet miatt, jelentette be a Miniszterelnök Facebook-oldalán. A részletszabályokról rendelet határoz majd, így az egyetem további működését szabályozó Elnöki Testületi rendelkezés is ennek ismeretében várható.

Írta: Kovács Máté; Borítókép: Burkus Brigitta

A járványhelyzet miatt hozott rendkívüli intézkedések a felsőoktatásra is hatással vannak, az egyetemek távoktatásra ...

Egy coworking irodában a te ötleted is szárnyra kelhet - Nagyszabású kutatás a négy visegrádi országban
Egy coworking irodában a te ötleted is szárnyra kelhet - Nagyszabású kutatás a négy visegrádi országban

pic1_1.jpg

Neked is volt már olyan hirtelen támadt ötleted, amivel úgy gondoltad, hogy meg tudod váltani a világot? Minden összeállt a fejedben csak azt nem tudtad, hogy hol tudnál rajta dolgozni? A megoldás a coworking iroda. Nyitott, olcsó, ötlettámogató irodaterületek, amik a kreativitás és a tudásátadás központjaiként szolgálnak. Ez a jövő munkahelye, ahol neked is dolgoznod kéne - állapította meg a négy visegrádi ország egy-egy egyetemének közös kutatása. 

...

Milyen stratégiát követ egy globális nagyvállalat pandémia idején?
Milyen stratégiát követ egy globális nagyvállalat pandémia idején?

b_b_9.jpg

A Corvinus Egyetemen a DSG-program keretein belül van lehetőség bizonyos gazdasági tárgyakat németül elvégezni. Október 1-én a „Strategisches Denken”, vagyis Stratégiai gondolkodás nevű mesterszakos tárgy keretein belül Sávos András, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke tartott online előadást. A kurzus oktatói, Dr. Zsóka Ágnes és Dr. Huszák Loretta a ...

Erasmusban gondolkodsz? - Mik a teendők, ha már jövő ősszel utaznál?
Erasmusban gondolkodsz? - Mik a teendők, ha már jövő ősszel utaznál?

b_v_0106_1_1.jpg

A koronavírus okozta nehézségek közepette számos kérdés merülhet fel bennünk a külföldi utakkal, hosszabb kinttartózkodással kapcsolatban. Annak viszont, aki a 2021/22-es tanévben alap-, mester- vagy doktori képzése során akár csak egy félévet is külföldön szeretne tölteni az Erasmus+ program keretein belül, már most pályáznia kell a helyekre. Cikkünkben a Corvinus hallgatói számára összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket és operatív infókat a ...

süti beállítások módosítása