Honnan jöttünk, hová tartunk? - Egy éves a megújult Közgazdász

p9302384.jpg

Három fővel indultunk, immár több mint harmincan alkotjuk. Mi mindent ér el egy év alatt egy online magazin, amit egyetemi hallgatók írnak, fotóznak, szerkesztenek, szerveznek, rajzolnak és álmodnak meg? Megmutatjuk, mennyit fejlődött a Corvinus Közgazdász Online múlt ősz óta, és összegyűjtjük legemlékezetesebb cikkeinket, melyeket most is érdemes elolvasnotok.

2020. 11. 03. Írta: Taxner Tünde, felelős szerkesztő

A Közgazdász a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói lapja, melynek története az 1950-es évekbe nyúlik vissza, azonban egészen egy évvel ezelőttig elsősorban nyomtatott újságként működött. Múlt ősszel teljesen új vezetőséggel és csapattal indultunk neki a közös alkotásnak, és az online megjelenési forma mellett döntöttünk. A korábban is működő blog lett a fő platformunk -  ezen a felületen jelentkezünk már egy éve rendszeresen cikkekkel.

Kezdetben csak hárman voltunk a szerkesztőségben, hamarosan már tizen. Jelenleg több mint 30 fős a csapatunk, és nemcsak újságírókból, hanem többek között grafikusokból, közösségi média tartalomgyártókból, fotósokból és marketingesekből is áll. Kezdetben mindenki befért egy kis terembe a megbeszélésekkor, most hat különböző csapatunk működik párhuzamosan - élükön egy-egy vezetővel és bennük lelkes, kreatív egyetemistákkal. Szervezetünk a Corvinus különböző szegleteit egyesíti. Eltérő szakokról és évfolyamokból érkezünk, azonban az írás, az alkotás szeretete és a közös fejlődés vágya összefűzik a csapatot.

Legemlékezetesebb cikkeink


Egy év számokban

123537025_684382502465594_1366723590407044930_n_1.png

Legolvasottabb cikkeink az elmúlt egy évből

07_csucs.jpg

Törj a csúcsra! - Egynapos túrák a Magas-Tátrában

2020. augusztus 17. Írta: Barla-Szabó Zsófia, Taxner Tünde

A kezdetben erdővel borított tájat előbb felváltják a törpefenyők, majd a túra feléhez közeledve már csak a talajt fedi növényzet. Az út végig köves, meredek kaptatók és szerpentinek váltják egymást. Az utolsó emelkedő során kezeinkre is szükség van a mászáshoz. Jutalmunk a csúcsra érve a lenyűgöző körpanoráma és az elmaradhatatlan csúcs-csoki.

viz.jpg

Mit is iszunk, miért isszuk? A 21. század világában élők többsége szabad választás előtt áll a csapvíz-ásványvíz kérdésben: a modern infrastruktúra és a gazdaság jóvoltából ivóvíz-opciók egész sora áll rendelkezésünkre. Azt, hogy az ásványvízpiacon zajló verseny felfokozottsága vagy éppen a környezetvédelmi szempontok milyen személyes álláspont felé sodornak minket, nekünk kell eldöntenünk. Azt azonban talán nem túlzás állítani, hogy még a legrafináltabb ásványvíz-fogyasztók sem tudnák csukott szemmel eldönteni, éppen milyen vizet isznak — ezt számos kísérlet is bizonyítja.

17267881892_7234410872_b.jpg

25 év. Ennyit kellett várnia a Ferencváros szurkolóinak arra, hogy ismét a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhessen a zöld-fehér csapat. 11 éve nem járt magyar klub a Bajnokok Ligája főtábláján, így a kérdések sora szinte végtelen. Kétrészes cikksorozatunkban először az FTC ellenfeleit vesszük sorra, illetve azt, hogy mit is várhatunk tőlük az idei szezonban.

Hogyan tovább?

Hét rovatunkban különböző témájú cikkekkel jelentkezünk ezentúl is, de mindemellett holnap megjelenik az első podcastunk is. Vagyis folyamatosan megújuló lendülettel és kreatív energiákkal folytatjuk a közös alkotást, melynek reméljük, egyre többen részesei lesztek olvasóként vagy hallgatóként!

Facebook-oldalunkon kívül tavaszt óta már Instagramon és LinkedIn-en is rendszeresen jelen vagyunk. Kövess minket ezeken a felületeken is, ígérjük, változatos, nem ismétlődő tartalmakkal fogsz találkozni mindenhol!

süti beállítások módosítása